LOKALNI STOŽERI

U Vukovarsko-srijemskoj županiji čak 35 pozitivnih osoba, značajan rast zaraženih u Zagrebu

Županijski Stožeri civilne zaštite objavljuju podatke o koronavirusu u svojim sredinama
Ilustracija/Arhiva
 Robert Fajt/Cropix

Prema podacima Nacionalnog stožera civilne zaštite, jučer su zabilježena 104 nova slučaja pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas 1.112. Na bolničkom liječenju su 132 osobe, a sedam pacijenata je na respiratoru.

Županijski Stožeri civilne zaštite objavljuju podatke po županijama koje možete pratiti u nastavku.

Primorsko-goranska županija

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije u posljednja 24 sata u županiji testirano je oko 100 osoba na koronavirus i svi su testovi bili negativni.

Primorsko-goranska županija nema novih slučajeva koronavirusa i to drugi dan zaredom. Ovaj tjedan u županiji su tako zabilježena samo četiri nova slučaja zaraze. Trenutno je u županiji još 35 aktivnih slučajeva Covida-19.

Požeško-slavonska županija

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno ima 34 aktivna slučaja zaraze korona virusom (COVID-19), sve osobe se nalaze u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji se nalazi 100 osoba. Na posljednjem testiranju bilo je 58 uzoraka, svi uzorci su negativni. Ukupno je testirano 3446 osoba. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

Ličko-senjska županija

Na području Ličko-senjske županije nema aktivnih slučaja pozitivnih osoba na COVID-19 od danas je Ličko-senjska županija korona-free zona, 16. dan za redom nema novooboljelih osoba.

Ukupno je oboljelo 30 osoba od COVID-19 od čega je 29 osoba izliječeno te jedna osoba preminula.

U posljednja 24 h provedeno je testiranje nad 17 osoba uzimanjem uzoraka.

Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 29 osoba. Policijski službenici PU ličko-senjske obavili su provjere poštivanja izrečenih mjera samoizolacije "COVID 19" kojom prilikom nije utvrđeno kršenje/nepoštivanje izrečenih mjera.

Istarska županija

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 141 uzoraka briseva na COVID-19, od kojih je 7 pozitivnih.

Kod 4 slučaja radi se o osobama iz samoizolacije, a 2 osobe su bliski kontakt s već pozitivnom osobom.

Za jednu osobu u tijeku je epidemiološka obrada. Izliječeno je 19 osoba, a u mjerama samoizolacije nalazi se 297 osoba.

Zadarska županija

Nema novooboljelih od koronavirusa na području Zadarske županije, a u odnosu na dan ranije ozdravilo je osam pacijenata pa sada na području županije ima 47 aktivnih slučajeva koronavirusa.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 120 uzoraka. Na COVID 1 odjelu Opće bolnice Zadar ukupno su hospitalizirana četiri pacijenta, a u samoizolaciji je 199 osoba.

Virovitičko-podravska županija

Na području Virovitičko-podravske županije nema novozaraženih osoba od COVID-a 19, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije.

U posljednja 24 sata, uzeti su uzorci 19 osoba, čime je broj testiranih, na području VPŽ, od početka epidemije narastao na 1.943. U (samo)izolaciji je 46 osoba, uključujući i trenutno 14-ero zaraženih.

Podsjetimo, od početka epidemije COVID-19, na području Virovitičko-podravske županije, 25 osoba je zaraženo korona virusom. Od toga, četrnaest ih je trenutno aktivno, desetero ih se oporavilo, a jedan muškarac je preminuo.

Osječko-baranjska županija

Tijekom posljednja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo testirano je 227 uzoraka, od kojih je 4 bilo pozitivno na koronavirus. Troje s područja Ispostave Osijek Zavoda za javno zdravstvo i jedna s područja Ispostave Đakovo.

Danas se u KBC-u Osijek na bolničkom liječenju nalazi 35 osoba oboljelih od koronavirusa od kojih je troje na respiratoru.

U samoizolaciju je stavljeno 9 novih kontakata oboljelih, pa se sveukupno u samoizolaciji na području naše županije nalazi 408 osoba.

Brodsko-posavska županija

U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije nisu zabilježene nove pozitivne osobe na virus SARS-CoV-2. Ukupan broj zaraženih osoba koje imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako i dalje iznosi 154, dok je broj aktivnih slučajeva 46.

Trenutno su hospitalizirane 4 osobe (jedna osoba više u odnosu na prethodni dan). Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalaze 302 osobe (78 osoba više u odnosu na prethodni dan).

Šibensko-kninska županija

Prema podacima Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije, na području Šibensko-kninske županije četiri su osobe oboljele od zarazne bolesti COVID-19.

Riječ je o mlađoj ženskoj osobi iz Kistanja, kontaktu ranije oboljele osobe; starijoj muškoj osobi iz Kistanja, čija je epidemiološka obrada u tijeku; muškoj osobi srednje životne dobi iz Knina, kontaktu osoba iz trećih zemalja koje su kratko boravile na području Grada Knina, te o mlađoj ženskoj osobi iz Knina čija je epidemiološka obrada u tijeku.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije je trenutno 139 osoba: 118 osoba je kontakt oboljelih od COVID-19, a 21 osoba koja je ušla u Republiku Hrvatsku iz trećih zemalja.

Grad Zagreb

Vjekoslav Jeleč, pročelnik ureda za zdravstvo Grada Zagreba izvijestio je na konferenciji Stožera civilne zaštite Grada Zagreba da u protekla 24 sata bilježe 26 novozaraženih koronavirusom. 12 osoba su kontakti ranije oboljelih osoba, 9 ima nejasnu epidemiološku anamnezu, jedna osoba je mogući kontakt s osobom iz inozmestva, a četiri osobe su još u obradi.

Podsjetimo, jučer je u Zagrebu bilo deset novozaraženih.

Zagrebačka županija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do petka, 24.07.2020. do 11:00 sati evidentirano je 237 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer radi se o tri osobe više, ali su i dvije osobe izliječene.

Na području Zagrebačke županije trenutno su aktivna 52 slučaja. Do sada je ukupno izliječeno 175 osoba, a 10 ih je preminulo.

Splitsko-dalmatinska županija

Prema izvješću NZJZ – a SDŽ od ukupno 266 obrađenih testova sa područja Splitsko dalmatinske županije danas je 13 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 8 osoba, iz Sinja 2 osobe, iz Solina 1 osoba, iz Gradca 1 osoba i iz Hrvaca 1 osoba.

Medu novooboljelim osobama je i jedna osoba s područja Dubrovačko-neretvanske županije testirana u SDŽ.

Od 13 novooboljelih osoba njih 4 su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostalih 9 osoba epidemiološki obrađuje. 449 osoba nalazi se u samoizolaciji. 9 COVID pozitivnih osoba nalazi se na bolničkom liječenju u KBC u Split. 1 osoba se nalazi na respiratoru.

Vukovarsko-srijemska županija

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 35 novih pozitivnih osoba na COVID-19 (8 iz Vinkovaca, 4 iz Vukovara, 3 iz Županje, 1 iz Starih Mikanovaca, 2 iz Vrbanje, 1 iz Cerne, 2 iz Borova, 1 iz Bošnjaka, 1 iz Đeletovaca, 2 iz Gradišta, 2 iz Gunje, 1 iz Ilače, 1 iz Ivankova, 1 iz Komletinaca, 1 iz Novih Jankovaca, 1 iz Nuštra, 1 iz Rokovaca, 2 iz Vođinaca).

Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 321, od kojih je 88 osoba izliječeno, a 2 osobe su preminule ( 1 osoba preminula sa COVID-om, 1 od COVID-a).

Trenutno je u županiji 10 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti.

U protekla 24 sata testirane su 103 osobe, te je ukupno testiranih do sada na području županije 4657.

U samoizolaciji na području županije nalaze se 583 osobe, a tijekom jučerašnjeg dana utvrđena su 3 kršenja samoizolacije.

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 15 zdravstvenih radnika (3 liječnika, 7 medicinskih sestara/tehničara, 3 druga zdravstvena radnika i 2 nezdravstvena radnika).

U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 54 radnika (8 liječnika, 16 medicinskih sestara/tehničara, 21 drugi zdravstveni radnik i 9 nezdravstvenih radnika).

Međimurska županija

U prethodnom 24 satnom razdoblju u Međimurskoj županiji uzeto je 36 uzoraka te su svi obrađeni nalazi negativni kao i svi jučerašnji uzorci.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas u Međimurskoj županiji uzeto je ukupno 1949 uzoraka.

Karlovačka županija

Tijekom jučerašnjeg dana na području Karlovačke županije obavljena su 72 testiranja na virus COVID-19. Od toga su tri pozitivna nalaza, osoba iz Karlovca.

Radi se o dvoje bliskih kućnih kontakata već ranije zaražene osobe, koje su bile u samoizolaciji te o osobi za koju još nije utvrđen izvor zaraze te se epidemiološki obrađuje. Sve tri su muške osobe, od kojih jedno petogodišnje dijete, jedna mlađa i jedna starija osoba.

Ukupno je u Karlovačkoj županiji 94 oboljelih osoba. U Općoj bolnici Karlovac nalazi se pet hospitaliziranih osoba zaraženih virusom COVID-19, a nitko od njih nema teže simptome bolesti i nema priključenih na respirator. S današnjim danom se pod mjerom samoizolacije nalazi 167 osoba.

Dubrovačko-neretvanska županija

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježen je 1 novi slučaj zaraze koronavirusom.

Riječ je o starijoj ženskoj osobi iz Blata za koju se utvrđuje epidemiološka veza.

Izliječene su 4 osobe - 2 iz Dubrovnika, 1 iz Metkovića i 1 iz Stona. Ukupno su hospitalizirane 2 osobe u OB Dubrovnik. Od početka pandemije na analizu je poslano 5599 uzoraka.

U samoizolaciji se nalazi 244 osobe, a u posljednja 24 sata nije utvrđeno kršenje mjere samoizlacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 46 slučaja kršenja samoizolacije.

Koprivničko-križevačka županija

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je na području županije potvrđen novi slučaja bolesti COVID-19. Riječ je o osobi s križevačkog područja.

Na području županije trenutno je šest aktivnih slučajeva pozitiviteta bolesti COVID-19, a od početka epidemije ukupno je zabilježeno 105 slučaja oboljenja koronavirusom.

U samoizolaciji je trenutno 27 osoba, od čega je 16 osoba bliskih kontakata ranije pozitivnih osoba, dok je preostalih 11 osoba u samoizolaciji nakon povratka iz stranih zemalja.

Sisačko-moslavačka županija

Stožer civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije izvijestio je da na području županije na današnji dan nema novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19.

Krapinsko-zagorska županija

Na području Krapinsko-zagorske županije u protekla 24 sata nema evidentiranih novozaraženih osoba.

Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom na području Krapinsko-zagorske županije je 13. U samoizolaciji se nalazi 58 osoba.

Bjelovarsko-bilogorska županija

U posljednja 24 sata testirane su 22 osobe od kojih je 21 nalaz negativan, a 1 pozitivan. Novooboljela osoba nije kontakt osobama kojima je ranije potvrđen COVID 19 s područja Bjelovarsko-bilogorske županije.

Tako na današnji dan u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji ima potvrđeno 7 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom.

Trenutno se u samoizolaciji na području naše županije nalazi 105 osoba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 10:22