LOKALNI STOŽERI

U Vukovarsko-srijemskoj županiji zaražene čak 24 osobe, preminula jedna osoba u Slavoniji

Broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj je ukupno 633
 Srdjan Vrancic/Cropix

Jučer je u Hrvatskoj zabilježeno 58 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) ukupno 633. Na bolničkom liječenju je 111 pacijenata, a njih sedam je na respiratorima.

Županijski Stožeri civilne zaštite objavili su nove podatke o novozaraženima koje možete vidjeti u nastavku.

Virovitičko-podravska županija

Na području Virovitičko-podravske županije nema novozaraženih od virusa SARS-CoV-2. Od 20 testiranih osoba, svi su bili negativni na korona virus, te tako, na području VPŽ, već sedam dana zaredom nema novo zaraženih.

I nadalje je broj trenutno aktivnih slučajeva na području naše županije – sedam, naglasili su uz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije. Broj testiranih, od početka epidemije je trenutno 2.315.

U samoizolaciji se nalazi 45 osoba. Podsjetimo, od početka epidemije COVID-19, na području Virovitičko-podravske županije, 31 osoba je zaražena korona virusom. Od toga, sedmero je trenutno aktivno, dvadeset i tri osobe su se oporavile, a jedan muškarac je preminuo.

Istarska županija

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 42 uzoraka briseva na COVID-19, od kojih je 1 pozitivan.

Osoba je strani državljanin, Republika Italija, koja boravi na području Istarske županije. Testirana je na prijemu Opće bolnice Pula zbog drugih zdravstvenih tegoba, radi kojih je i hospitalizirana. U tijeku je postupak povratka u matičnu državu.

Trenutno je 60 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 138 osoba.

Zadarska županija

Na području Zadarske županije jedna je novooboljela osoba zaražena koronavirusom. Riječ je o mlađem muškarcu iz Zadra kojem se utvrđuju kontakti i kretanje.

U samoizolaciji je 131 osoba, a nadzor je istekao za 4801 stanovnika. Tijekom jučerašnjeg dana testiran je 61 uzorak.

Na COVID 1 odjelu Opće bolnice u Zadru hospitalizirane su 4 osobe.

U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske evidentirali su jedno kršenje mjere samoizolacije.

Osječko-baranjska županija

Iako je u zadnja 24 sata u laboratoriju Kliničkog bolničkog centra Osijek obrađeno 147 uzoraka niti jedan nije bio pozitivan na koronavirus, izvijestio je Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije.

Ishod poput ovog danas zabilježen je prije 47 dana (18. lipnja).

U KBC-u Osijek trenutno je hospitalizirano 28 pacijenata oboljelih od koronavirusa, od kojih se dva nalaze na respiratoru.

Epidemiolozi su mjeru samoizolacije jučer odredili za 12 novih kontakata oboljelih osoba, pa je sada u samoizolaciji ukupno 226 osoba.

U zadnja 24 sata policija nije zaprimila dojave o kršenju samoizolacije, a u 11 samoinicijativnih provjera sve osobe su zatečene na prijavljenoj adresi.

Vukovarsko-srijemska županija

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata su 24 nove pozitivne osobe na COVID-19 (18 osoba iz Vinkovaca, 1 osoba iz Drenovaca, 1 osoba iz Vukovara, 1 osoba iz Ivankova, 1 osoba iz Slakovaca, 1 osoba iz Rokovaca i 1 osoba iz Cerića).

Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 472, od kojih je 276 osoba izliječeno, a 5 osoba je preminulo.

Trenutno je u županiji 9 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti.

U protekla 24 sata testirana je 81 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 5959.

U samoizolaciji na području županije je 415 osoba.

Na području Vukovarsko-srijemske županije došlo je do proboja koronavirusa u jedan dom za starije i nemoćne, potvrdila je to za Dnevnik.hr epidemiologinja Ankica Ilić iz ZJZ-a te županije.

Isto je potvrdio Ivan Kubiček iz Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije za HTV te kazao da se trenutno radi opsežna epidemiološka obrada.

- Uzet će se brisevi od svih korisnika i djelatnika doma i sutra ćemo vidjeti rezultate tih testova.

Točan broj oboljelih još nemamo jer je epidemiološka obrada u tijeku ali možemo pretpostaviti da je virus ušao u dom putem posjetitelja ili ga je unio neki od zaposlenika - kazao je Kubiček.

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 16 zdravstvenih radnika (2 liječnika, 8 medicinskih sestara/tehničara, 5 drugih zdravstvenih radnika i 1 nezdravstveni radnik).

U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 16 radnika (4 liječnika, 8 medicinskih sestara/tehničara, 3 druga zdravstvena radnika i 1 nezdravstveni radnik).

Brodsko-posavska županija

U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2.

Ukupan broj zaraženih osoba koje imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako iznosi 167 dok je broj aktivnih slučajeva 13. Nažalost, jedna osoba je preminula. Broj osoba pod mjerom samoizolacije na području Brodsko-posavske županije je 66.

Primorsko-goranska županija

Na području Primorsko-goranske županije u posljednja 24 sata nema novozaraženih koronavirusom, izvijestila je epidemiološka služba Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ.

U županiji je 8 aktivnih slučajeva i 145 izliječenih.

Varaždinska županija

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Obolio je muškarac srednje životne dobi, a radi se o bliskom obiteljskom kontaktu prethodno zaražene osobe te se u vrijeme pojave simptoma nalazio u samoizolaciji.

Zbog teže kliničke slike je hospitaliziran u Općoj bolnici Varaždin.

Na današnji dan u Varaždinskoj županiji je 9 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom, od čega su 3 osobe smještene u Općoj bolnici u Varaždinu, a šestero ih je izolirano kod kuće i pod aktivnim su zdravstvenim nadzorom infektologa.

Od početka pojave koronavirusa evidentirano je 67 slučajeva zaraze, a 12 osoba se Varaždinskoj županiji dodatno pripisuje zbog prijavljenog mjesta prebivališta.

Pod mjerom samoizolacije i aktivnim zdravstvenim nadzorom trenutno su 22 osobe, a sve su kontakti potvrđeno zaraženih osoba.

Zagrebačka županija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do četvrtka, 6.08.2020. do 11:00 sati evidentirano je 256 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom.

U odnosu na podatke od jučer radi se o pet osoba više. Na području Zagrebačke županije trenutno je aktivno 38 slučajeva. Do sada je ukupno izliječeno 207 osoba, a 11 ih je preminulo.

Sisačko-moslavačka županija

Nema novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19 na području Sisačko-moslavačke županije, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Splitsko-dalmatinska županija

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije od ukupno 63 obrađena testa sa područja županije danas nema novooboljelih osoba pozitivnih na COVID infekciju.

523 osobe nalaze se u samoizolaciji.

15 COVID pozitivnih osoba nalazi se na bolničkom liječenju u KBC-u Split dok se 1 osoba nalazi na respiratoru.

Požeško-slavonska županija

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno ima 8 aktivnih slučajeva zaraze korona virusom (COVID-19), sve osobe se nalaze u kućnoj izolaciji.

U samoizolaciji se nalazi 12 osoba, a ukupno je testirano 3900 osoba. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

Grad Zagreb

U Zagrebu je tijekom jučerašnjeg dana zabilježeno šest novih slučajeva zaraze koronavirusom, pa je broj aktivnih slučajeva 170, a 347 osoba je u samoizolaciji, izvijestio je u četvrtak zagrebački Stožer civilne zaštite.

"U protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo obrađeno je 195 uzoraka. Imamo šest novih slučajeva u Zagrebu. Posljedično tome, deset osoba je dobilo mjere samoizolacije", rekla je zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Sandra Šikić.

Trenutno, u Zagrebu je ukupno 170 aktivnih slučajeva i 347 samoizolacija. Od novih šest slučajeva zaraze, dva su kontakti s prethodno oboljelim osobama, jedan je "import" državljanin Češke, a tri za sada imaju negativne epidemiološke anamneze.

Ukupan broj oboljelih u Zagrebu je 1238, a broj preminulih i dalje je 23.

Što se tiče mladih i noćnih izlazaka, Šikić je istaknula da u zadnjih nekoliko dana nisu zabilježili slučajeve povezane s noćnim klubovima, odnosno da se možda kriju u nejasnim epidemiološkim slučajevima.

"Svakako se smanjio trend i nemamo više toliko slučajeva povezanih s boravcima u noćnim klubovima. Tome je vjerojatno uzrok nekoliko faktora - apeli koje šaljemo sa svih strana urodili su plodom i građani se ponašaju odgovornije, a s druge strane tu su i razne inspekcije", ustvrdila je Šikić.

Vezano za poplave nakon obilnih kiša, zamjenica gradonačelnika Olivera Majić podsjetila je da je rok za prijavu šteta od poplava produžen do petka. Do sada je obrađeno i upisano 1623 zahtjeva, a još je 150 neobrađeno.

Karlovačka županija

Tijekom jučerašnjeg dana obavljeno je osam bolničkih testiranja u OB Karlovac i svi su testovi negativni. U OB Ogulin jučer nije bilo testiranja.

U Karlovačkoj županiji je od početka epidemije od COVD-19 oboljela 101 osoba. Trenutno se u OB Karlovac na hospitalizaciji nalazi jedan pacijent.

Sa današnjim danom je mjera samoizolacije izrečena za 48 osoba.

Bjelovarsko-bilogorska županija

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nema novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Trenutno je u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji 13 osoba zaraženih COVIDOM-19 budući da je pet osoba skinuto s evidencije oboljelih.

U samoizolaciji su u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji 42 osobe, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Koprivničko-križevačka županija

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava kako na području županije 11. dan zaredom nema novih slučajeva bolesti COVID-19.

Na kućnom liječenju je samo jedna osoba s aktivnim pozitivitetom na koronavirus, u samoizolaciji je trenutno šest osoba, a od početka epidemije ukupno je zabilježeno 106 slučaja oboljenja, izvijestili su.

Šibensko-kninska županija

U Šibensko-kninskoj županiji u protekla 24 sata nije bilo novih slučajeva oboljenja od zarazne bolesti COVID-19, izvijestio je županijski stožer.

I dalje su 34 aktivna slučaja oboljenja, od kojih se 4 osobe liječe na Odjelu infektologije šibenske bolnice, dok ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji na kućnom liječenju. Od jučer je bilo 1 uzorkovanje na SARS-CoV-2 virus.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije nalaze se 42 osobe, od kojih je 38 kontakti oboljelih od COVID-19, a 4 osobe su ušle u Republiku Hrvatsku iz trećih zemalja zbog čega im je određena mjera samoizolacije.

Dubrovačko-neretvanska županija

U Dubrovačko-neretva­nskoj županiji u pos­ljednja 24 sata nije zabi­lježen niti jedan novi slučaj zaraze COVID­-19 infekcijom.

Od početka pandemije je analizirano ukup­no 6598 uzoraka.

U OB Dubrovnik s dan­ašnjim danom ho­spitalizirana je jedna osoba pozitivna na COVID­-19.

U samoizolaciji su 164 osobe, a u poslje­dnja 24 sata nije bi­lo kršenja mjera sam­oizolacije.

Od počet­ka pandemije utvrđeno je ukupno 47 sluča­jeva kršenja samoizo­lacije.

Krapinsko-zagorska županija

Na području Krapinsko - zagorske županije u protekla 24 sata nema evidentiranih novozaraženih osoba. Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom na području Krapinsko-zagorske županije je 12. U protekla 24 sata na analizu je poslano 38 uzoraka, od kojih je 17 negativno, dok se za 21 čekaju rezultati nalaza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 13:04