PROTIV GOVORA MRŽNJE

U vukovarskoj Tehničkoj školi proveden program promicanja nenasilja i tolerancije

U programu je sudjelovala i pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević
Helenca Pirnat Dragičević
 Ured pravobraniteljice za djecu

U Tehničkoj školi Nikole Tesle u Vukovaru proveden je dvodnevni program promicanja pozitivnih stilova života, nenasilja, međusobne tolerancije i nediskriminacije, te sprječavanja svih oblika govora mržnje na sportskim natjecanjima.

U organizaciji Policijske uprave vukovarsko-srijemske i uz potporu Ravnateljstva policije Ministarstva unutarnjih poslova, te podršku Pravobraniteljice za djecu i Ministarstva znanosti i obrazovanja, u sklopu programa preventivnih aktivnosti „Budi navijač, a ne razbijač“ i „Zajedno protiv govora mržnje", učenicima je prikazan film „Heimspiel“ („Na domaćem terenu“), izvijestili su u srijedu iz PU vukovarsko-srijemske.

Kroz prikaz pet najvećih tragedija u povijesti nogometa koje su posljedica huliganizma i nasilja, učenici su upoznati s razornim posljedicama takvog ponašanja na sportskim natjecanjima.

Poruke štetnosti govora mržnje, važnosti ujedinjenja u suprotstavljanju svim oblicima nasilja, te međusobnog uvažavanja i tolerancije, učenici su raspoznali i u prikazanom govoru Charlieja Chaplina – najboljem govoru u povijesti, koji je izrekao još davne 1940. godine na kraju svog prvog zvučnog filma "Veliki diktator", navode iz policije.

U programu je sudjelovala i pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević, a u ime Ministarstva znanosti i obrazovanja načelnik Sektora za darovite i djecu s teškoćama te informacijsku potporu sustava odgoja i obrazovanja Darko Tot.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 02:16