NACIONALNI STOŽER

U zadnja 24 sata 157 novih slučajeva zaraze, umrlo šest ljudi, oporavile se 252 osobe

Broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj je danas ukupno 1.482. Među njima je 579 pacijenata na bolničkom liječenju
 Boris Kovacev/Cropix

Nacionalni stožer civilne zaštite u nedjelju je izdao priopćenje s najnovijim podacima o stanju epidemije koronavirusa u Hrvatskoj.

- U posljednja 24 sata zabilježeno je 157 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 1.482.

Među njima je 579 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 55 pacijenata.

Preminulo je 6 osoba.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 357.565 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 8.086 preminulo, ukupno se oporavilo 347.997 osoba od toga 252 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutno 8.021 osoba.

Do danas je ukupno testirano 2.045.229 osoba, od toga 4.973 u posljednja 24 sata.

Zaključno s 5. lipnja utrošene su 1.902.092 doze cjepiva. Dosad je 1.337.469 osoba cijepljeno s najmanje jednom dozom, među kojima je njih 564.623 primilo obje doze. Na dan 5. lipnja utrošeno je 16.320 doza cjepiva, navodi se u priopćenju.

Za usporedbu, u nedjelju prije tjedan dana zabilježeno je 186 novih slučajeva zaraze na 5.550 provedenih testova, u bolnicama je tada bilo 809 pacijenata, a samoizolacija je bila propisana za 10.604 osobe.

U međuvremenu, na službenom Twitter profilu koronavirus.hr objavili su detaljnije podatke o preminulima kao i brojeve zaraženih po županijama koji se mogu razlikovati od podataka lokalnih stožera.

- Preminule su 4 ženske osobe: KB Dubrava, ’56. i ’51. god; OB Bjelovar, ’29. god; KiB „Fran Mihaljević“, ’54. god.

Preminule su 2 muške osobe: KB Dubrava, ’31. i OB Varaždin, ’61. god.

Broj novozaraženih po županijama: Splitsko-dalmatinska (25), Grad Zagreb (28), Primorsko-goranska (6), Zadarska (0), Osječko-baranjska (7), Međimurska (18), Zagrebačka (6), Brodsko-posavska (10), Varaždinska (17), Dubrovačko-neretvanska (0), Koprivničko-križevačka (1), Virovitičko-podravska (0), Sisačko-moslavačka (6), Šibensko-kninska (9), Bjelovarsko-bilogorska (7), Požeško-slavonska (1), Vukovarsko-srijemska (5), Ličko-senjska (1), Istarska (3), Krapinsko-zagorska (5) i Karlovačka (2).

Izvješća lokalnih stožera

U Sisačko-moslavačkoj županiji pet novozaraženih

Na području Sisačko-moslavačke županije u protekla 24 sata zabilježeno je pet novooboljenlih osoba od zarazne bolesti covid-19, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

Dvije novozaražene osobe su iz Novske, a po jedna je iz Popovače, Lekenika i Siska.

Županijski stožera CZ poziva stanovnike da se i nadalje pridržavaju epidemioloških mjera i odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji sedam novozaraženih koronavirusom

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije u posljednja 24 sata potvrđeno je sedam novih slučaja zaraze koronavirusom, priopćio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

Četiri novozaražene osobe su s područja grada Bjelovara, a tri s područja općine Rovišće.

U Općoj bolnici Bjelovar trenutno su na liječenju tri pacijenta zaražena koronavirusom od kojih je jedan na respiratoru, Na opservaciji je osam pacijenta.

U samoizolaciji na području Bjelovarsko-bilogorske županije nalazi se 285 osoba.

U Zagrebačkoj županiji 31 novi slučaj covida-19

Na području Zagrebačke županije u 24 sata zabilježen je 31 novi slučaj zaraze koronavirusom, a ozdravila je 61 osoba, te je tako trenutno aktivnih slučajeva bolesti covid-19 u županiji ukupno 248.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije objavljenim u nedjelju, u odnosu na dan ranije u Zagrebačkoj županiji oboljela je 31 osoba, po tri u gradovima Samobor, Sveta Nedelja, Zaprešić i Velika Gorica, po dvije osobe u Ivanić-Gradu i Dugom Selu, te pet u Vrbovcu, i u općinama Brdovec (2), Bistra (4), Pušća (1), Klinča Sela (2) i Rugvica (1).

Ozdravila je 61 osoba.

Mjera samoizolacije izrečena je učenicima dva razredna odjela.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije od početka pandemije do nedjelje, 6. lipnja do 10 sati evidentirano je 30 219 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana koronavirusom.

Izliječeno je 29 896 osoba, a 75 osoba je umrlo.

Trenutno je aktivno 248 slučaja.

U Međimurskoj županiji 18 novih slučajeva zaraze koronavirusom

Tijekom protekla 24 sata u Međimurskoj županiji zabilježeno je 18 novih slučajeva zaraze koronavirusom i nema umrlih, priopćili su u nedjelju iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Jučer su testirana 203 uzorka, pri čemu udio pozivnih među simptomatskim pacijentima iznosi 8,86 posto pozitivnih od broja testiranih. Trenutni broj aktivnih slučajeva je 116.

U protekla 24 sata nije bilo hospitaliziranih pacijenata, otpušten je jedan pacijent, a na invazivnoj respiraciji nema pacijenata. U Županijskoj bolnici Čakovec trenutno je hospitalizirano 29 pacijenata.

Od početka epidemije na području Međimurske županije je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 60.086 uzoraka.

Tijekom subote u Međimurskoj županiji je na punktovima cijepljeno 1.948 osoba. Ovaj tjedan ukupno 5.192 osobe, od čega je 1.185 osoba cijepljeno prvom dozom i 4.007 osoba drugom dozom.

Do danas je barem jednom dozom ukupno cijepljeno 39.646 osoba, odnosno 45,15% stanovništva starijeg od 18 godina.

Za sljedeći tjedan planirana su masovna cijepljenja na do sada tri standardna punkta za sve osobe koje su dobile ili će dobiti poziv za cijepljenje.

Troje novozaraženih na području Virovitičko-podravske županije

Na području Virovitičko-podravske županije u posljednja 24 sata testirano je 47 uzoraka i utvrđeno tri slučaja zaraze koronavirusom izvijestio je u nedjelju županijski Stožer Civilne zaštite.

U Općoj bolnici Virovitica na liječenju je 13 oboljelih, a dvije se osobe s područja Virovitičko-podravske županije liječe u KBC Rebro.

Od početka epidemije na području Virovitičko-podravske županije zaražene su 4083 osobe, a 138 je umrlo.

U Osječko-baranjskoj županiji osam novozaraženih koronavirusom

U Osječko-baranjskoj županiji u protekla 24 sata potvrđeno je osam novih slučajeva oboljenja od Covida-19, objavio je u nedjelju županijski Stožer Civilne zaštite.

U laboratorijima osječkog Kliničkog bolničkog centra (KBC) i županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo u 24 sata, za područje Osječko-baranjske županije analizirano je 206 uzoraka, od kojih je osam bilo pozitivno na koronavirus.

Na bolničkom liječenju trenutno se nalazi 20 osoba oboljelih od Covida-19, od kojih su četiri na respiratoru, a u protekla 24 sata nije bilo umrlih osoba, pozitivnih na koronavirus.

Na području Županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 525 osoba, navode u osječko-baranjskom Stožeru CZ.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji jedan novozaraženi

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u protekla 24 sata jedan je novi slučaj zaraze koronavirusom, a oporavilo se pet osoba, izvijestio je u nedjelju županijski stožer civilne zaštite.

Zaražena je žena koja nema prebivalište u županiji. Od pet oporavljenih tri ih je iz Dubrovnika, jedna iz Trpnja te jedna koja nema prebivalište u županiji.

U posljednja 24 sata obrađen je 381 uzorak, a od početka pandemije ukupno 76 661.

U dubrovačkoj bolnici hospitalizirano je pet osoba pozitivnih na koronavirus.

U samoizolaciji su 142 osobe, a u posljednja 24 sata zabilježeno je osam kršenja te mjere, sve na granici, što je ukupno 791 od početka pandemije.

Županijski stožer civilne zaštite apelira na građane da se drže svih uputa i mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite.

U Karlovačkoj županiji dva nova slučaja covida-19

U Karlovačkoj županiji potvrđena su dva nova slučaja covida-19 na 289 testiranih unatrag 24 sata, priopćio je u nedjelju županijski Stožer Civilne zaštite.

Oboljele su osobe iz Plaškog i Slunja.

Na bolničkom liječenju su 22 osobe od kojih su na respiratoru četiri. U samoizolaciji je 129 ljudi.

Otkako je u Karlovačkoj županiji počela epidemija covid-19 je potvrđen kod 14230 osoba, a umrlo ih je 508.

U Varaždinskoj županiji 18 novih slučajeva zaraze koronavirusom

U Varaždinskoj županiji je tijekom jučerašnjeg dana na koronavirus testirano 295 osoba, a evidentirano je 18 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Jedna osoba pozitivna na COVID-19 je preminula.

U Općoj bolnici Varaždin na liječenju je 66 osoba s težom kliničkom slikom, od kojih je šest osoba u jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru.

Tijekom jučerašnjeg dana ozdravile su 32 osobe.

U Zagrebu 28 novooboljelih od covida-19

Prema podacima HZJZ-a u gradu Zagrebu ukupno je u protekla 24 sata zabilježeno 28 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a trenutno aktivnih slučajeva bolesti covid-19 u glavnome gradu iznosi 384, priopćio je u nedjelju NZJZ "Dr. Andrija Štampar".

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ Dr. Andrija Štampar obrađeno je 497 uzoraka, od kojih su 23 nalaza bila pozitivna. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 47 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 68 osoba.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata nema novooboljelih djelatnika niti korisnika.

Tijekom proteklog dana, zbog pozitivnog nalaza testa na SARS CoV-2 kod tri učenika i dva nastavnika osnovnih te dva učenika srednjih škola, mjera samoizolacije izrečena je za 88 učenika osnovnih i 21 učenika srednjih škola.

U Karanteni Grada Zagreba ne nalazi se niti jedna osoba.

Trenutno su u gradu Zagrebu 384 aktivna slučaja covida-19.

Tijekom jučerašnjeg dana na cjepnim punktovima u Gradu Zagrebu cijepljena je 1.271 osoba.

U Istri dvije novozaražene osobe, smanjuje se broj hospitaliziranih

Dvije novozaražene osobe potvrđene su u Istarskoj županiji u posljednja 24 sata, a i dalje se smanjuje broj hospitaliziranih, pa je trenutno u pulskoj bolnici 16 oboljelih od Covida-19, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

"Tijekom protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 224 uzorka briseva na COVID-19 te su potvrđene dvije novozaražene osobe. U oba slučaja radi se o dolasku iz mjera samoizolacije", naveli su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

U međuvremenu od jučer oporavile su se dvije osobe, dok se u mjerama samoizolacije nalaze 504 osobe. U pulskoj Općoj bolnici, na Odjelu za infektologiju, na liječenju je 16 osoba, od toga se jedna osoba nalazi u respiracijskom centru.

U Zadarskoj županiji četiri novozaražene osobe

U Zadarskoj su županiji koronavirusom novozaražene četiri osobe, izvijestio je u nedjelju Županijski stožer Civilne zaštite.

Novooboljeli izolaciju provode na području Benkovca, Kolana, Stankovaca i Vira.
U Općoj bolnici Zadar na svim covid odjelima hospitalizirano je 17 pacijenata, od kojih je petero na respiratoru, a u Specijalnoj bolnici za ortopediju u Biogradu na liječenju su dvije osobe zaražene koronavirusom.

U posljednja 24 sata testiran je 481 uzorak, od bolesti se oporavilo 37 osoba, a pod aktivnim su nadzorom 492 stanovnika.

Policija nije evidentirala nijedno kršenje samoizolacije.

U PGŽ sedam novooboljelih i 48 ozdravljenih

U Primorsko-goranskoj županiji je sedam novooboljelih osoba, a 48 ih je ozdravilo, pa je u županiji sad aktivno 239 slučajeva bolesti covid-19, javio je u nedjelju Stožer civilne zaštite PGŽ.

Tijekom subote je obrađeno 548 uzoraka briseva, i pozitivnih je bilo 1,3 posto.

U Kliničkom bolničkom centru Rijeka je na liječenju još 19 pacijenata i jedan na respiratoru.

U Krapinsko-zagorskoj županiji šest novozaraženih, nema umrlih

Na području Krapinsko-zagorske županije u nedjelju je evidentirano šest novih osoba pozitivnih na koronavirus, a u posljednja 24 sata nije bilo umrlih, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

Oporavile su se četiri osobe, a trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze osoba s područja Krapinsko-zagorske županije je 51. U samoizolaciji se nalazi 111 osoba.

U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana nalazi se 18 pacijenata pozitivnih na SARS CoV-2, među kojima nema osoba na respiratoru.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji 25 novooboljelih, nema umrlih

U Splitsko-dalmatinskoj županiji u posljednja 24 sata nema umrlih osoba, dok je 25 novooboljelih od Covida-19, izvijestili su u nedjelju iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 679 obrađenih testova.

Među 25 novooboljelih iz Splita je sedam, Kaštela pet, Trogira četiri, po dva u Omišu, Podstrani i Baškoj Vodi, kao i po jedan iz Klisa, Okruga i Podbablja. Od ukupnog broja novooboljelih 17 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju.

"Ukupno 848 osoba nalazi se u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju nalazi se 30 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se četiri osobe nalaze na respiratoru. Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata nema umrlih osoba", kažu u županijskom Stožeru.

U Ličko senjskoj županiji nema novooboljelih od covida-19

U Ličko-senjskoj županiji među 51 testiranom osobom u posljednja 24 sata nije bilo novooboljelih od covida-19, priopćio je u nedjelju Stožer Civilne zaštite Ličko senjske županije.

U cijeloj je županiji 31 aktivni slučaj covida, a bolnički se liječi još osam pacijenata. U samoizolaciji je trenutno 147 ljudi.

U Ličko senskoj županiji je do sada covidna bolest potvrđena kod 4593 osobe, umrle su 154, a izliječeno ih je 4408.

U Brodsko-posavskoj 10, u Požeško-slavonskoj županiji jedan novooboljeli

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije u nedjelju je izvijestio o 10 novooboljelih od koronavirusa na području te županije.

Na bolničkom liječenju je 30 oboljelih osoba od covida-19, među kojima sedam osoba pri liječenju treba potporu respirator. Mjerom samoizolacije u Brodsko-posavskoj županiji obuhvaćeno je 268 osoba.

Na području Požeško-slavonske županije Stožer civilne zaštite u nedjelju je registrirao jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

U toj županiji od zaraze koronavirusom trenutno se liječe 23 osobe. Među oboljelima četiri osobe su na bolničkom liječenju. Mjerom samoizolacije u Požeško-slavonskoj županiji obuhvaćeno je 112 osoba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 19:16