NACIONALNI STOŽER

U zadnja 24 sata 59 novih slučajeva zaraze koronavirusom, nema podataka o preminulima

Stožer je priopćenje u nedjelju objavio neuobičajeno kasno, a nije izvijestio o preminulima, broju aktivnih slučajeva ni broju hospitaliziranih
 Boris Kovacev/Cropix

Nacionalni stožer civilne zaštite izdao je u subotu priopćenje s najnovijim podacima o stanju epidemije koronavirusa u Hrvatskoj.

- U posljednja 24 sata zabilježeno je 59 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno su zabilježene 358.563 osobe zaražene novim koronavirusom.

U samoizolaciji su trenutno 5.783 osobe.

Do danas je ukupno testirano 2.078.716 osoba, od toga 4.489 u posljednja 24 sata, navodi se u priopćenju Nacionalnog stožera koje je objavljeno s ogromnim kašnjenjem, oko 15:30 sati.

U priopćenju nije navedeno je li u protekla 24 sata bilo preminulih osoba, a nije objavljeno ni koliko je pacijenata trenutno na bolničkom liječenju.

Inače, u nedjelju prije tjedan dana zabilježeno je 157 novih slučajeva zaraze na 4.973 provedena testa, u bolnicama je bilo 579 pacijenata, a samoizolacija je bila propisana za 8.021 osobu.

Izvješća lokalnih stožera

U Primorsko-goranskoj županiji 10 novozaraženih

U Primorsko-goranskoj županiji u posljednja 24 sata potvrđena je zaraza koronavirusom kod 10 osoba ili 2,1 posto od 486 testiranih, izvijestili su u nedjelju iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Ozdravilo je 18 osoba, pa su u županiji aktivna 163 slučaja Covida-19.

U bolnici se liječi 15 osoba, od kojih jedna uz pomoć respiratora.

Udjel hospitaliziranih osoba u boju aktivnih slučajeva covida-19 je 9,2 posto.

Veći dio novozaraženih su radnoaktivne osobe iz Rijeke i okolice.

U Primorsko-goranskoj županiji do sada je cijepljeno 108.699 ili 46 posto odraslih osoba,a drugom dozom 58.045 ili 24,56 posto odraslih osoba u županiji.

U Sisačko-moslavačkoj županiji nema novozaraženih

Na području Sisačko-moslavačke županije u protekla 24 sata nije zabilježen nijedan novi slučaj novooboljelih osoba od zarazne bolesti covid-19.

Posljednji slučaj bez novozaraženih osoba zabilježen je posljednjega dana prošloga mjeseca.

Bez obzira na višednevno smanjenje broja novozaraženih, Županijski stožer civilne zaštite u dnevnom izvješću upozorava stanovnike županije, kako ne smije biti opuštanja. Stoga ih je i ovom prilikom pozvao da se i nadalje pridržavaju mjera i odluka Nacionalnog stožera, jer se samo na taj način može trajno spriječiti širenje pandemije koronavirusa.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji nema novozaraženih

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata nije zabilježen novi slučaj zaraze koronavirusom, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Izliječene su dvije osobe: jedna iz Ploča i Vele Luke.

U posljednja 24 sata obrađeno je 406 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 78 999 uzoraka.

U Općoj bolnici Dubrovnik hospitalizirane su tri osobe pozitivne na koronavirus.

U samoizolaciji je 170 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježena su dva kršenja mjere samoizolacije (na granici).

Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 811 slučajeva kršenja mjere samoizolacije.

Stožer Civilne zaštite poziva stanovništvo da se drži svih propisanih mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Bez novozaraženih koronavirusom u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije u posljednja 24 sata nema potvrđenih novih slučajeva zaraze koronavirusom, priopćili su u nedjelju iz županijskog Stožera civilne zaštite.

U Općoj bolnici Bjelovar trenutno je na liječenju pet pacijenta zaraženih koronavirusom od kojih je jedan na respiratoru, a na opservaciji je devet pacijenta.

U samoizolaciji na području Bjelovarsko-bilogorske županije nalazi se 158 osoba.

U Koprivničko-križevačkoj županiji jedan novi slučaj COVID-19

Na području Koprivničko-križevačke županije potvrđen je jedan novi slučaj bolesti COVID-19, priopćio je Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije.

Na području županije trenutno su aktivna 24 slučaja bolesti COVID-19, ozdravile su tri osobe, a na bolničkom se liječenju nalazi pet osoba.

Od početka pojave SARS-CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 je potvrđena kod 8159 osoba.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije poziva stanovništvo da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i zdravstvenih uputa kako bi se ograničilo širenje zaraze koronavirusa.

U Istarskoj županiji nema novozaraženih

Drugi dan zaredom u Istarskoj županiji nije potvrđena niti jedna COVID-19 pozitivna osoba.

„Tijekom protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo ispitano je 258 uzoraka briseva na COVID-19 i svi su negativni“, izvijestio je u nedjelju Stožer civilne zaštite Istarske županije.

Od jučer su se oporavile dvije osobe, a u Općoj bolnici Pula, na Odjelu za infektologiju na liječenju je osam pacijenata. U mjerama samoizolacije nalazi se 487 osoba.

Dvije novozaražene osobe u Osječko-baranjskoj županiji

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i županijskom Nastavnom zavodu za javno zdravstvo u zadnja 24 sata obrađeno je 238 uzoraka od kojih su samo dva bila pozitivna, izvijestio je u nedjelju osječko-baranjski Stožer civilne zaštite.

U tom vremenu preminula je jedna osoba.

Trenutno je na bolničkom liječenju 17 pacijenata, ali nijedan nije na respiratoru. Preminula osoba je 1953. godište. Na području ove županije u samoizolaciji se nalazi 431 osoba.

U Zagrebačkoj županiji 12 novooboljelih

U Zagrebačkoj županiji je u posljednja 24 sata zabilježeno 12 novooboljelih osoba od covida-19, a ozdravilo je 18 osoba, priopćio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

U županiji je trenutno aktivno 140 slučajeva zaraze.

Po troje novooboljelih je iz Samobora i Dugog Sela, dvoje u Velikoj Gorici te po jedan u Svetoj Nedjelji, Zaprešiću, Ivanić Gradu i općini Brdovec.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije od početka pandemije do subote evidentirano je 30.305 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana koronavirusom, izliječeno je 30.090 osoba, a 75 osoba je preminulo.

U svih osam ispostava Domova zdravlja Zagrebačke županije ustrojeni su posebni timovi za cijepljenje koji će raditi u ambulantama posebnog dežurstva te će cijepiti sve zainteresirane stanovnike Zagrebačke županije protiv covida-19.

Tako će svi stanovnici koji se žele cijepiti, osim kod svojih liječnika obiteljske medicine, moći to napraviti i u ambulantama posebnog dežurstva uz prethodnu telefonsku najavu, navodi Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije.

U Varaždinskoj županiji osam novih slučajeva zaraze, umrla jedna osoba

U Varaždinskoj županiji među 275 testiranih osoba potvrđeno je osam novih slučajeva zaraze koronavirusom, a jedna je covid pozitivna osoba umrla, priopćili su u nedjelju iz županijskog Stožera civilne zaštite.

U Općoj bolnici Varaždin na liječenju je 51 osoba s težom kliničkom slikom, od kojih su četiri osobe na respiratoru, jedna više nego u subotu.

U posljednja 24 sata ozdravilo je 11 osoba, a trenutno je aktivno 108 slučajeva zaraze, priopćili su iz Stožera.

U Karlovačkoj županiji tri nova slučaja zaraze koronavirusom

U posljednja 24 sata u Karlovačkoj županiji otkrivena su tri nova slučaja zaraze korona virusom, a sve tri covid-pozitivne osobe, testirane PCR testom, s područja su Duge Rese.

Prema izvješću županijskog stožera civilne zaštite od nedjelje, na covid-odjelu Opće bolnice Karlovac nalazi se 10 osoba, od kojih su dvije na respiratorima, a dvije su osobe na covid-odjelu Opće bolnice Ogulin.

Po podacima Policijske uprave karlovačke, u samoizolaciji su 153 osobe.

Do danas na području Karlovačke županije od infekcije COVID-19 oboljelo je 14.257 osoba, od kojih je 10.487 otkriveno PCR testom, a 3.770 brzim antigenskim testom. U bolnicama je preminulo 480 COVID-19 pozitivnih osoba, a još 33 smrtna slučaja evidentirana su po izvješćima mrtvozornika. Od početka pandemije s bolničkog liječenja otpuštene su 1.103 osobe.

U Virovitičko-podravskoj županiji dva nova slučaja zaraze koronavirusom

Na području Virovitičko-podravske županije u posljednja 24 sata testirano je 50 uzoraka i utvrđeno dva slučaja zaraze koronavirusom, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer Civilne zaštite.

Dvoje novozaraženih su iz Virovitice i Voćina.

U Općoj bolnici Virovitica na liječenju je 6 oboljelih, a dvije se osobe s područja Virovitičko-podravske županije liječe u KBC Rebro.

Od početka epidemije na području Virovitičko-podravske županije zaražena je 4101 osoba, a 140 je preminulo.

U Međimurskoj županiji 9 pozitivnih slučajeva

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata PCR metodom obrađeno je 129 uzoraka, od čega je evidentirano 7 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus, a brzim antigenskim testovima testirano je 230 osoba od čega su evidentirana 2 pozitivna slučaja.

To je, kako se navodi, 5,42 posto pozitivnih od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavilo se 11 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 90.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzet 60.871 uzorak.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 19 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata nije bilo hospitaliziranih ni otpuštenih pacijenata, a na invazivnoj respiraciji su 2 pacijenta. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

Tijekom subote u Međimurskoj županiji je na punktovima cijepljeno 1.638 osoba. U ovom tjednu je ukupno cijepljena 6.101 osoba, od čega 1.325 osoba prvom dozom i 4.776 osoba drugom dozom. Do danas je s barem jednom dozom ukupno cijepljeno 40.971 osoba, odnosno 46,66 posto stanovništva starijeg od 18 godina.

Svi oni koji se žele cijepiti, a nisu prijavljeni putem platforme ili još uvijek nisu dobili poziv za cijepljenje, moći će se cijepiti svaki radni dan od 9-13 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije i od 13-18 sati u trijažnoj garaži Županijske bolnice Čakovec cjepivom Pfizera ili AstraZenece.

U Ličko-senjskoj županiji jedna novooboljela osoba

U Ličko-senjskoj županiji u posljednja 24 sata otkrivena je jedna novooboljela osoba od infekcije COVID-19, a dvije su osobe izliječene.

U tom razdoblju na korona virus u Ličko-senjskoj županiji testirane su 34 osobe, priopćio je županijski stožer civilne zaštite u svom nedjeljnom izvješću.

Novooboljela osoba je sa senjskoga područja, a u tijeku je epidemiološka obradba kontakata oboljele osobe.

Do današnjeg dana na području Ličko-senjske županije od infekcije COVID-19 oboljelo je 4.612 osoba, od kojih je aktivan još 21 slučaj, 157 osoba je preminulo, a izliječenim se smatraju 4.134 osobe.

Na liječenju u covid-odjelu Opće bolnice Gospić trenutačno se nalazi šest osoba.

Provjerom policije, od 160 aktvnih mjera samoizolacije, utvrđen je jedan slučaj kršenja tih mjera.

U Zadarskoj županiji deset novih slučajeva zaraze, umrla 66-godišnja žena

U Zadarskoj je županiji potvrđeno deset novih slučajeva zaraze koronavirusom, a u Općoj bolnici Zadar od posljedica covida-19 preminula je 66-godišnja žena, izvijestio je u nedjelju Županijski stožer Civilne zaštite.

Tri novooboljele osobe izolaciju provode na području Zadra, dvije u Bibinjama te po jedna u Biogradu, Kolanu, Novigradu, Pakoštanima i Stankovacima.

Na svim covid odjelima Opće bolnice Zadar hospitalizirano je 11 pacijenata, od kojih je jedan na respiratoru.

U posljednja 24 sata testirana su 323 uzorka, od bolesti se oporavilo 11 oboljelih, aktivno je 97 slučajeva zaraze koronavirusom, a od početka epidemije oboljelo je 14.631 osoba

Pod nadzorom su 504 stanovnika, a policija nije evidentirala nijedno kršenje samoizolacije.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji troje novooboljelih, umro 60-godišnjak

Tri su novooboljela u posljednja 24 sata na području Splitsko-dalmatinske županije, a u bolnici je umro muškarac (60), doznaje se u županijskom Stožeru civilne zaštite.

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 503 obrađena testa danas su tri novooboljele osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivne na COVID infekciju.

Od ukupnog broja novooboljelih jedna osoba je kontakt prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju.

"Ukupno se 782 osobe nalaze u samoizolaciji, na bolničkom liječenju je 25 COVID pozitivnih osoba, dok se četiri osobe nalaze na respiratoru.

Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata umro je muškarac (60) koji je uz brojne komorbiditete bio pozitivan i na COVID infekciju", rekli su u Stožeru.

U Zagrebu osam novooboljelih osoba od covida-19

U Zagrebu je u posljednja 24 sata zabilježeno osam novooboljelih osoba od Covida-19, priopćio je u nedjelju Nastavni zavod za javno zdravstvo (NZJZ) "Dr. Andrija Štampar".

Trenutno su u Zagrebu 237 aktivna slučaja.

Tijekom proteklog dana, zbog pozitivnog nalaza testa na SARS CoV-2 kod jednog učenika srednje škole, mjera samoizolacije izrečena je za 21 učenika.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata nisu dijagnosticirani novooboljeli djelatnici niti korisnici.

U Karanteni Grada Zagreba ne nalazi se nijedna osoba.

Tijekom jučerašnjeg dana na punktovima za masovno cijepljenje Grada Zagreba procijepljeno je 5416 osoba.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ "Dr. Andrija Štampar" obrađeno je 507 uzoraka, od kojih je 11 nalaza bilo pozitivno.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 19 novooboljelih, a mjera samoizolacije izrečena je za 17 osoba.

Od 19 obrađenih pozitivnih osoba, 10 ih je za sada negativne epidemiološke anamneze, osam osoba su kontakti s covid pozitivnim osobama, a jedna je osoba doputovala iz Turske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:51