NESLUŽBENI PODACI

U zadnja 24 sata imamo 816 novih slučajeva, danas se javnosti obraćaju članovi Stožera

Posljedica velikog broja novozaraženih je i što je na europskoj karti osam hrvatskih županija iz narančaste prešlo u crvenu zonu
Konferencija za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite
 Boris Kovacev/Cropix

U Hrvatskoj je danas, kako doznaje HRT - 816 novozaraženih koronavirusom. Detaljne podatke i informacije objavit će Stožer civilne zaštite na konferenciji za novinare najavljenoj za 11 sati.

Naglo je skočio broja zaraženih u Varaždinskoj županiji - s jučerašnjih 18 na današnjih 32. U Općoj bolnici Varaždin na liječenju je 11 pacijenata. Oporavilo se 15 osoba, a broj aktivnih slučajeva je sada 102. pripćio je županijski stožer.

Ministar zdravstva Vili Beroš upozorava - da velika većina novooboljelih i hospitaliziranih nije cijepljena.

- Brojke hospitaliziranih danas su gotovo dvostruko veće nego u rujnu prošle godine, dok je broj osoba na respiratoru tri puta veći, među hospitaliziranima prevladavaju necijepljeni. Preliminarni podaci pokazuju...više od 94 posto osoba na respiratoru nije bilo cijepljeno, poručio je Beroš sa jučerašnje sjednice Vlade.

Sve se veći broj zemalja odlučuje na docjepljivanje trećom dozom cjepiva. Hoće li i Hrvatska krenuti tim putem trebalo bi biti poznato nakon današnjeg sastanka u Ministarstvu zdravstva na kojem će se, među stalim temama, raspravljati i o tome.

Stožer civilne zaštite RH u 11 će sati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici održati konferenciju za novinare koju možete pratiti na HRT 4.

Europski centar za prevenciju i kontrolu bolesti objavio je novu kartu koja prikazuje epidemiološku situaciju u zemljama Europske unije. Hrvatska obala i dalje je u narančastom, ali je osam županija u istočnim i središnjim dijelovima zemlje - iz narančaste prešlo u crvenu zonu. Posljedica je to porasta udjela pozitivnih među testiranima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. svibanj 2022 05:08