KORONA U HRVATSKOJ

U zadnja 24 sata preminule tri osobe, veliki pad broja novih slučajeva diljem zemlje

U 9 županija nema novih slučajeva zaraze, veći broj novozaraženih samo u Vukovarsko-srijemskoj
Koronavirus, testiranje
 Sasa Buric/Cropix

Tijekom prijepodneva županijski stožeri civilne zaštite objavljuju podatke o epidemiji koronavirusa na područjima njihovih županija. Ispod možete pratiti podatke o novozaraženim osobama koje ti stožeri javljaju.


Vukovarsko-srijemska županija - 14 novih slučajeva zaraze

Splitsko-dalmatinska županija - 3 nova slučaja, jedna osoba preminula

Grad Zagreb - 2

Bjelovarsko-bilogorska županija - 2

Virovitičko-podravska županija - 2

Osječko-baranjska županija -1 novi slučaj zaraze, dvije osobe preminule

Varaždinska županija - 1

Primorsko-goranska županija - 1

Sisačko-moslavačka županija - 1

Šibensko-kninska županija - 1

Istarska županija - 0

Zadarska županija - 0

Ličko-senjska županija - 0

Zagrebačka županija - 0

Požeško-slavonska - 0

Karlovačka županija - 0

Koprivničko-križevačka županija - 0

Dubrovačko-neretvanska županija - 0

Krapinsko-zagorska županija - 0


Bjelovarsko-bilogorska županija

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije dvije su novooboljele osobe od koronavirusa. Riječ je o osobama koje su se zarazile u inozemstvu i nisu kontakt s do sada potvrđenim zaraženim osobama s područja Bjelovarsko-bilogorske županije.

Te su osobe osjetile simptome na povratku iz inozemstva testirale su se u Zagrebu i odmah nakon testiranja stavile se u samoizolaciju. Po potvrdi pozitivnih nalaza kontaktirao ih je nadležni županijski epidemiolog, a zahvaljujući odgovornom ponašanju zaražene osobe nisu ostvarile ni jedan kontakt.

Tako sada u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji ima potvrđenih 14 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom. Trenutno se u samoizolaciji na području županije nalazi 117 osoba.

Apelira se na građane da budu disciplinirani, drže distancu, nose maske i održavaju higijenu ruku, a samim time i čuvaju svoje zdravlje.

Istarska županija

U Istarskoj županiji u posljednja 24 sata nema novooboljelih osoba, a dvije su izliječene, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite. U samoizolaciji je 318 ljudi.

Virovitičko-podravska županija

Jedan muškarac srednje životne dobi i jedno dijete s područja Virovitičko-podravske županije, novozaražene su osobe od korona virusom. Oboje su obiteljski kontakti jedne ženske zaražene osobe i trenutno nemaju simptome bolesti COVID 19, informirali su iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije.

Na području VPŽ, u samoizolaciji je 20 osoba. U posljednja 24 sata, testirana je 41 osoba. Njih 39 su bili negativni na COVID 19, a dvoje je pozitivno. Broj testiranih, s područja VPŽ, od početka epidemije je 2.035.

Od početka epidemije COVID-19, na području Virovitičko-podravske županije, 28 osoba je zaraženo korona virusom. Od toga, petnaest ih je trenutno aktivno, dvanaestero se oporavilo, a jedan muškarac je preminuo.

Primorsko-goranska županija

Jedan je novi slučaj zaraze potvrđen na području Primorsko-goranske županije, javlja Dnevnik.hr. Oboljela je osoba hospitalizirana i smještena na odjel pulmologije.

Vukovarsko-srijemska županija

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 14 novih pozitivnih osoba na Covid-19 (3 iz Starih Mikanovaca, 4 iz Vinkovaca, 4 iz Ivankova, 2 iz Novih Jankovaca, 2 iz Đeletovaca, 1 iz Bobote), piše N1.

Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 337, od kojih je 101 osoba izliječena, a 2 osobe su preminule.Trenutno je u županiji 9 osoba hospitalizirano zbog bolesti Covid-19.

U protekla 24 sata testirana je 181 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 4838, priopćio je županijski stožer civilne zaštite.

Zadarska županija

Na području Zadarske županije nema novooboljelih od koronavirusa, a tijekom jučerašnjeg dana testirano je 87 uzoraka. Na Covid-19 odjelu Opće bolnice #Zadar ukupno je hospitalizirano pet pacijenata.

U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali kršenje mjere samoizolacije.

Grad Zagreb

Tijekom vikenda u Zagrebu je bilo 42 pozitivnih osoba na koronavirus, objavio je županijski stožer civilne zaštite. Od toga je u nedjelju zabilježeno samo 2 pozitivnih, poručio je Zvonimir Šostar koji je rekao da u Zagrebu trenutno ima 190 aktivnih slučajeva.

Varaždinska županija

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, objavio je

Riječ je o ženskoj osobi srednjih godina, blage kliničke slike, s poznatim izvorom zaraze, a liječi se kod kuće. U istom razdoblju jedna nova osoba se oporavila, tako da je u Varaždinskoj županiji i dalje sedam aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom.
S obzirom da je jedna dodatna osoba hospitalizirana, na liječenju u Općoj bolnici Varaždin se sada nalaze dvije osobe, a njih petero je izolirano kod kuće i pod aktivnim su zdravstvenim nadzorom infektologa.

Od početka pojave koronavirusa ovo je 60. evidentirani slučaj zaraze, a 10 osoba se Varaždinskoj županiji dodatno pripisuje zbog prijavljenog mjesta prebivališta.

Osječko-baranjska županija

Tijekom posljednja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek testirano je ukupno 157 uzoraka. Jedan od njih je pozitivan i riječ je o osobi s područja Ispostave ZZJZ Osijek, objavio je županijski stožer civilne zaštite.

S današnjim danom, na području Osječko-baranjske županije od koronavirusa izliječeno je 470 osoba, pa je trenutno 94 aktivno oboljelih osoba od koronavirusa.

U KBC-u Osijek su hospitalizirane 33 osobe od kojih je troje na respiratoru. Tijekom posljednja 24 sata preminule su dvije osobe s područja Osječko-baranjske županije koje su bile hospitalizirane te su imale značajan komorbiditet (1941. i 1937. godište).

12 novih kontakata je stavljeno u samoizolaciju, sveukupno se u samoizolaciji na području naše županije nalaze 353 osobe.

Policija je samoinicijativno provjeravala osobe u samoizolaciji i nije utvrdila kršenje, zaprimljena je i jedna dojava na području Đakova i ona se pokazala točnom te je utvrđeno kršenje mjere samoizolacije.

Inspektori Civilne zaštite Osječko-baranjske županije tijekom prošlog su vikenda izvršili 65 nadzora nad javnim okupljanjima, vjerskim okupljanjima, svadbama i objektima uslužnih djelatnosti. Kod 20 su utvrdili nepravilnosti i izdali upozorenja.

Splitsko-dalmatinska županija

Prema izvješću KBC-a Split tijekom jučerašnjeg dana (26.7.2020.), a nakon poslanog priopćenja, zaprimljena je obavijest da je starija ženska osoba osoba stara 87 godina preminula u Kliničkom bolničkom centru Split. Osoba je uz nekoliko teških kroničnih bolesti bila pozitivna i na COVID infekciju.

Prema izvješću NZJZ – a SDŽ od ukupno 31 obrađenog testa sa područja Splitsko-dalmatinske županije danas su 3 novooboljele osobe pozitivne na COVID infekciju i to iz Splita 2 osobe i iz Otoka 1 osoba. Sve novooboljele osobe i njihovi kontakti se epidemiološki obrađuju.

Ukupno se 10 Covid-19 pozitivnih osoba nalazi se na bolničkom liječenju u KBC u Split, a dvije osobe se nalaze na respiratoru, poručuju iz županijskog stožera.

Ličko-senjska županija

Devetnaesti dan zaredom nema novooboljelih osoba od Covida-19 s područja Ličko-senjske županije, objavio je županijski stožer civilne zaštite, a piše N1.

U posljednja 24 h nije provedeno ni jedno testiranje uzimanjem uzoraka.

Zagrebačka županija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do ponedjeljka, 27.07.2020. do 11:00 sati, evidentirano je 238 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom.

U odnosu na podatke od jučer radi se o istom broju, što znači da u posljednjih 24 sata nema novooboljelih, ali su dvije osobe izliječene.

Na području Zagrebačke županije trenutno su aktivna 44 slučaja. Do sada su ukupno izliječene 183 osobe, a 11 ih je preminulo, priopćio je županijski stožer civilne zaštite.

Požeško-slavonska županija

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno ima 25 aktivnih slučajeva zaraze korona virusom (COVID-19), koliko ih je bilo i jučer. Sve osobe se nalaze u kućnoj izolaciji, a u samoizolaciji se ukupno nalazi 48 osoba.

Ukupno je testirano 3548 osoba. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

Sisačko-moslavačka županija

Sisačko-moslavačka županija bilježi jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, a riječ je o osobi s područja općine Dvor, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

Od 17. lipnja 2020. godine do danas bilo je ukupno 49 oboljelih, pet su stanovnici Zagreba, 43-oje ih je iz Sisačko-moslavačke županije, a jedna je osoba državljanin susjedne BiH s radnom dozvolom i privremenim boravkom na području Petrinje.

Trenutno je 16 aktivnih slučajeva na području Županije, stoji u priopćenju.

Karlovačka županija

Na području Karlovačke županije nema novih slučajeva zaraze, a u posljednja 24 sata testirano je osam osoba i sve su negativne na koronavirus, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Koprivničko-križevačka županija

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako u Koprivničko-križevačkoj županiji nema zabilježenih novih slučajeva bolesti COVID-19. Na području županije trenutno je šest aktivnih slučajeva pozitiviteta na koronavirus, sve osobe su na kućnom liječenju.

U samoizolaciji je ukupno 20 osoba, od kojih je 16 kontakata ranije pozitivnih osoba, dok su četiri osobe pod spomenutom mjerom radi povratka iz stranih zemalja. Od početka epidemije ukupno je zabilježeno 106 slučaja oboljenja koronavirusom.

Dubrovačko-neretvanska županija

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata nije zabilježen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Hospitalizirana je 1 osoba u OB Dubrovnik. Od početka pandemije na analizu je poslano 5742 uzorka.

U samoizolaciji se nalazi 185 osoba, a u posljednja 24 sata utvrđeno je jedno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 47 slučaja kršenja samoizolacije.

Krapinsko-zagorska županija

Na području Krapinsko - zagorske županije u protekla 24 sata nema evidentiranih novozaraženih osoba. Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom na području Krapinsko - zagorske županije je 16, javlja županijski stožer civilne zaštite.

Šibensko-kninska županija

U protekla 24 sata u Šibensko-kninskoj županiji zabilježen je jedan novi slučaj oboljenja od zarazne bolesti COVID-19. Riječ je o ženskoj osobi srednje životne dobi iz Bilica, za koju je epidemiološka obrada u tijeku, priopćili su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 11:28