NACIONALNI STOŽER

U zadnja 24 sata u Hrvatskoj nitko nije umro od korone, u bolnicama je 106 covid pacijenata

Evidentirano je 58 novozaraženih te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 592
 Boris Kovacev/Cropix

Nacionalni stožer civilne zaštite izdao je u nedjelju priopćenje s najnovijim podacima o stanju epidemije koronavirusa u Hrvatskoj.

- U posljednja 24 sata zabilježeno je 58 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 592.

Među njima je 106 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 8 pacijenata.

Nema evidentiranih preminulih osoba.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 360.826 osoba zaraženo novim koronavirusom, od kojih je 8.227 preminulo, ukupno se oporavilo 352.007 osoba od toga 71 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutno 3.626 osoba.

Do danas su ukupno testirane 2.191.742 osobe, od toga 3.454 u posljednja 24 sata.

Zaključno s 10. srpnja utrošeno je 2.814.234 doza cjepiva. Dosad je 1.550.632 osoba cijepljeno s najmanje jednom dozom, među kojima je njih 1.263.602 primilo obje doze. Na dan 10. srpnja utrošeno je 21.838 doza cjepiva, navodi se u priopćenju.

Za usporedbu, u nedjelju prije tjedan dana bilo je 56 novih slučajeva na 3.731 proveden test, u bolnicama je tada bio 141 covid pacijent, a samoizolacija je bila propisana za 3.293 osobe.

Izvješća lokalnih stožera

Sisačko-moslavačka županija ima jednog novozaraženog

Na području Sisačko-moslavačke županije, u protekla 24 sata, zabilježena je jedna novooboljelih osoba od zarazne bolesti covid-19, izvijestio je Županijski stožer Civilne zaštite u nedjelju.

U dnevnom izvješću Županijskog stožera stoji da je novozaražena osoba iz Siska.

Stožer također moli sve stanovnike županije za razumijevanje i odgovornost u pridržavanju odluka i mjera Nacionalnog stožera Civilne zaštite kako bi se spriječilo širenje te zarazne bolesti.

U Koprivničko-križevačkoj županiji troje novozaraženih, ozdravile dvije osobe

U Koprivničko-križevačkoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je troje novozaraženih koronavirusom, a dvije osobe su ozdravile, izvijestio je Županijski stožer Civilne zaštite u nedjelju.

Na području županije trenutno je aktivno 18 slučajeva bolesti covid-19. Na bolničkom se liječenju su tri osobe.

Od početka pojave SARS-CoV-2 virusa na području županije bolest covid-19 je potvrđena kod 8209 osoba, izvijestio je Stožer.

Bjelovar: U Županiji bez novozaraženih koronavirusom

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije u posljednja 24 sata nema potvrđenih novih slučaja zaraze koronavirusom, priopćili su u nedjelju iz Županijskog stožera Civilne zaštite.

U bjelovarskoj Općoj bolnici na liječenju je jedna osoba zaražena koronavirusom, a na opservaciji je osam pacijenata.

U samoizolaciji na području Bjelovarsko-bilogorske županije su 74 osobe.

U Primorsko-goranskoj županiji sedmero novozaraženih

U Primorsko-goranskoj županiji u posljednja 24 sata potvrđena je zaraza koronavirusom kod sedam osoba, a testirano je 629 osoba, izvijestili su u nedjelju iz Županijskog stožera Civilne zaštite.

Najviše oboljelih je u Rijeci i okolici te među radnom populacijom.

Udjel nalaza pozitivnih na koronavirus u broju laboratorijski obrađenih uzoraka je 1,1 posto.

Ozdravilo je 12 osoba pa je u županiji sada aktivno 120 slučajeva covida-19.

U riječkoj bolnici liječi se osmero oboljelih od covida-19, a uz pomoć respiratora skrbi se o dvoje bolesnika.

Udjel hospitaliziranih osoba oboljelih od covida-19 u broju aktivnih slučajeva je 5,8 posto.

Prvom dozom cjepiva cijepljena su 123.034 stanovnika županije, tj. 51,17 posto odrasle populacije, a drugom dozom 98.320 osoba ili 40,89 posto odraslog stanovništva.

Zagrebačka županija s tri nova slučaja koronavirusa

Na području Zagrebačke županije u protekla 24 sata evidentirane su tri osobe kojima je potvrđena zaraza koronavirusom, dvije u Svetoj Nedelji i jedna u Dubravi, izvijestila je u nedjelju ta županija.

U odnosu na podatke od jučer ozdravile su tri osobe.

Trenutno su aktivna 23 slučaja.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije od početka pandemije do nedjelje evidentirane su 30.383 osobe kojima je potvrđena bolest uzrokovana koronavirusom, izliječene su 30.284 osobe, a 76 osoba je umrlo.

U Varaždinskoj županiji jedan novozaraženi

U Varaždinskoj županiji potvrđen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, priopćili su u nedjelju iz Županijskog stožera Civilne zaštite.

U protekla 24 sata testirana je 161 osoba.

Na liječenju u varaždinskoj Općoj bolnici je osam osoba s težom kliničkom slikom, od kojih je jedna na respiratoru.

Oporavile su se četiri osobe, a ukupno je dosad zabilježeno 22119 slučajeva zaraze koronavirusom, priopćili su iz Stožera.

U Osječko-baranjskoj županji četiri novozaražene osobe

U protekla 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji potvrđena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, objavio je u nedjelju Županijski stožer Civilne zaštite.

U laboratoriju osječkog Kliničkog bolničkog centra u posljednja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađena su 182 uzorka, od kojih su četiri bila pozitivna na koronavirus, priopćio je Stožer.

Na bolničkom liječenju zbrinute su četiri osobe, oboljele od covida-19, od kojih je jedna na respiratoru.

Na području Županije u samoizolaciji su trenutno373 osobe, navode u osječko-baranjskom Stožeru.

Međimurje s četvero novozaraženih, u subotu cijepljeno više od 1500 građana

U Međimurskoj županiji potvrđena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, a jučer je cijepljeno 1558 građana, priopćili su u nedjelju iz Županijskog stožera Civilne zaštite.

Prema podacima županijskog Zavoda za javno zdravstvo, u protekla 24 sata PCR metodom obrađeno je 75 uzoraka, od čega su evidentirana tri pozitivna nalaza na SARS-CoV-2 virus, odnosno četiri posto, a brzim antigenskim testovima testirano je 128 osoba te je evidentiran jedan pozitivan nalaz.

U protekla 24 sata oporavile su se četiri osobe pa je broj pozitivnih osoba na današnji dan 20.

U Županijskoj bolnici u Čakovcu hospitalizirano je 15 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitaliziran je jedan pacijent, a preminulih pozitivnih osoba nije bilo.

Tijekom subote je ukupno cijepljeno 1558 osoba, od toga prvom dozom 251, a drugom dozom 1307 osoba, priopćili su iz Stožera. U tjednu od 5. do 11. srpnja 2021. cijepljeno je ukupno 5576 osoba, prvom dozom 1434 te drugom dozom 4142 osobe.

Barem jednom dozom do sada je u Međimurskoj županiji cijepljeno 44 370 osoba, što iznosi 40,33 posto ukupnog stanovništva, odnosno 50,53 posto građana starijih od 18 godina.

Karlovačka županija: U Slunju četiri nova slučaja covida-19, u Karlovcu jedan

U Karlovačkoj županiji pet je novih slučajeva covida-19, jedan iz Karlovca i četiri iz Slunja, priopćio je u nedjelju Županijski stožer Civilne zaštite.

Na bolničkom su liječenju četiri osobe, a pod mjerom samoizolacije 114.

Do sada je u Karlovačkoj županiji od covida oboljelo 14293, a umrlo 517 ljudi.

Dubrovačko-neretvanska županija s osam novozaraženih

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je osam novih slučajeva zaraze koronavirusom, dok su se oporavile dvije osobe, izvijestio je u nedjelju Županijski stožer Civilne zaštite.

Zaražene su dvije osobe muškog i šest ženskog spola i to šest iz Dubrovnika, jedna iz Konavala te jedna koja nema prebivalište u županiji. Dvije oporavljene osobe su iz Slivnog.

U posljednja 24 sata obrađena su 482 uzorka, a od početka pandemije ukupno 88 758.

U dubrovačkoj bolnici hospitalizirane su dvije osobe pozitivne na koronavirus.

U samoizolaciji je 231 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je pet kršenja te mjere, od čega četiri na granici, što je ukupno 869 od početka pandemije.

Split: Županija ima pet novooboljelih, nema umrlih

U Splitsko-dalmatinskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je pet novooboljelih, a u bolnici nema umrlih, izvijestio je u nedjelju Županijski stožer Civilne zaštite.

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 461 obrađenog testa u nedjelju je pet novooboljelih osoba pozitivno na covid infekciju i to iz Splita četvero, a iz Sinja jedna osoba. Od ukupnog broja novooboljelih tri osobe su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju.

"Ukupno 889 osoba je u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju je šest covid-pozitivnih osoba u splitskom KBC-u, a u protekla 24 sata nema umrlih osoba", kazali su u Stožeru.

U Zadarskoj županiji 12 novozaraženih

U posljednja 24 sata na području Zadarske županije potvrđeno je 12 slučajeva zaraze koronavirusom, a ukupno ih je aktivnih 168, izvijestio je u nedjelju Županijski stožer Civilne zaštite.

Devetero novooboljelih izolaciju provode u Zadru, dvije osobe u Biogradu te jedna u Škabrnji.

U Općoj bolnici Zadar na covid odjelu hospitalizirano je devetero pacijenata, od kojih je jedan na respiratoru.

Testirano je 189 uzoraka, pod aktivnim je nadzorom je 775 stanovnika, a policija nije evidentirala nijedno kršenje samoizolacije.

Zagorje bez novozaraženih

U Krapinsko-zagorskoj županiji u posljednja 24 sata nije zabilježen ni jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, priopćili su u nedjelju iz Županijskog stožera Cvilne zaštite.

Oporavila se jedna osoba, a trenutno je aktivno osam slučajeva zaraze, dok je u samoizolaciji 19 osoba.

U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana nema pacijenata pozitivnih na SARS CoV-2, priopćili su iz Stožera.

U Zagrebu pet zaraženih osoba, aktivno 60 slučajeva zaraze

Koronavirusom je zaraženo pet osoba u Zagrebu u posljednja 24 sata, a u gradu je trenutno aktivno 60 slučajeva zaraze, priopćio je u nedjelju Nastavni zavod za javno zdravstvo "Andrija Štampar" (NZJZ).

Broj potencijalno ozdravljenih, odnosno oporavljenih je 68.789, što je osam osoba više nego jučer. U karanteni Grada su tri osobe.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području Zagreba u protekla 24 sata nije bilo novooboljelih korisnika niti djelatnika.

Tijekom jučerašnjeg dana na Zagrebačkom velesajmu prvom dozom po javnom pozivu cijepljeno je 695 osoba.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ-a obrađeno je 286 uzoraka, od kojih je jedan bio pozitivan.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali osam novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za pet osoba.

Od osam obrađenih pozitivnih osoba, četiri osobe su kontakti covid pozitivnih osoba, tri osobe za sada su negativne epidemiološke anamneze, a kod jedne je osobe moguća izloženost tijekom okupljanja.

U Požeško-slavonskoj županiji jedan novozaraženi, u Brodsko-posavskoj nijedan

U Požeško-slavonskoj županiji u nedjelju je registriran jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, izvijestio je u nedjelju Županijski stožer Civilne zaštite.

Od zaraze koronavirusom liječe se tri osobe, od kojih je jedna smještena u bolnicu.

Mjerom samoizolacije u Požeško-slavonskoj županiji obuhvaćeno je 59 osoba.

Stožer Civilne zaštite Brodsko-posavske županije u nedjelju je izvijestio da na njegovom području nema novooboljelih od koronavirusa.

U Brodsko-posavskoj županiji na bolničkom liječenju je šest osoba pozitivnih na koronavirus, od kojih tri osobe pri liječenju treba potporu respiratora.

Mjerom samoizolacije u Brodsko-posavskoj županiji obuhvaćeno je 188 osoba.

U Istri jedna novozaražena osoba, slobodno cijepljenje u više gradova

Jedan slučaj zaraze koronavirusom potvrđen je u Istri, u Puli, u posljednja 24 sata nakon što je ispitano 210 uzoraka briseva na covid-19, izvijestio je u nedjelju istarski Stožer civilne zaštite te dodao kako je slijedeći tjedan moguće slobodno cijepljene u više istarskih gradova.

Iz Županijskog stožera Civilne zaštite dodali su da je u mjerama samoizolacije 185 osoba.

U pulskoj Općoj bolnici, na Odjelu za infektologiju, na liječenju su dvije osobe.

U međuvremenu, Nastavni Zavod za javno zdravstvo i peti tjedan zaredom objavio je javni poziv na cijepljenje protiv bolesti covid-19.

Tako sve zainteresirane odrasle osobe koje se nisu cijepile protiv covida-19 bolesti mogu slobodno od 12. do 18. srpnja pristupiti cijepljenju bez zakazanog termina u Buzetu, Labinu, Pazinu, Poreču, Kašteliru, Puli, Fažani, Svetvinčentu, Rovinju, Umagu i Oprtlju.

Podsjetili su kako se cijepiti mogu samo osobe koje do sada nisu cijepljene i koje imaju zdravstvenu iskaznicu Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 11:08