NACIONALNI STOŽER

U zadnja 24 sata umrla jedna osoba zaražena koronom, u bolnicama je trenutno 391 covid pacijent

Zabilježeno je 377 novih slučajeva zaraze te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 3.331
 Boris Kovacev/Cropix

Iz Nacionalnog stožera civilne zaštite u nedjelju su izdali priopćenje s najnovijim podacima o stanju epidemije koronavirusa u Hrvatskoj.

- U posljednja 24 sata zabilježeno je 377 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 3.331.

Među njima je 391 pacijent na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 51 pacijent.

Preminula je 1 osoba.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježena 373.191 osoba zaražena novim koronavirusom, od kojih je 8.325 preminulo, ukupno se oporavilo 361.535 osoba od toga 479 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji su trenutno 7.404 osobe.

Do danas su ukupno testirane 2.530.602 osobe, od toga 9.570 u posljednja 24 sata.

Zaključno s 28. kolovoza utrošene su 3.257.094 doze cjepiva, a cijepljeno je 42,36% ukupnog stanovništva, odnosno 50,88% odraslog stanovništva. Na dan 28. kolovoza utrošeno je 3.985 doza cjepiva, a od toga je 2.406 osoba cijepljeno prvom dozom.

Zaključno s 28. kolovoza 1.718.925 osoba cijepljeno je barem jednom dozom, a od njih je cijepljenje završeno za 1.606.701 osobu (1.538.169 osoba cijepljeno s dvije doze te 68.532 osobe cijepljene cjepivom Jannsen), što čini 47,62% odraslog stanovništva, navodi se u priopćenju.

Za usporedbu, u nedjelju prije tjedan dana zabilježena su 373 nova slučaja na 9.397 provedenih testova, broj aktivnih bio je 2.695, u bolnicama je bilo 275 covid pacijenata, a samoizolacija je bila propisana za 6.761 osobu.

Na Twitter profilu koronavirus.hr objavili su broj novozaraženih po županijama: Splitsko-dalmatinska (121), Grad Zagreb (89), Osječko-baranjska (32), Brodsko-posavska (17), Zagrebačka (17), Zadarska (14), Karlovačka (13), Varaždinska (11), Krapinsko-zagorska (10), Bjelovarsko-bilogorska (9), Međimurska (5), Dubrovačka-neretvanska (5), Primorsko-goranska (5), Sisačko-moslavačka (5), Virovitičko-podravska (4), Ličko-senjska (3), Koprivničko-križevačka (3), Istarska (2), Šibensko-kninska (2) i Požeško-slavonska (1).

Preminula je jedna muška osoba: KBC Split, ’39. godište, naveli su na Twitteru.

Izvješća lokalnih stožera

Dvoje novooboljelih od covida-19 u Sisačko-moslavačkoj županiji

Na području Sisačko-moslavačke županije u protekla su 24 sata zabilježene su dvije novooboljele osobe od covid-19 infekcije, priopćio je u nedjelju Županijski stožer civilne zaštite..

Jedna novozaražena osoba je iz Petrinje, a druga iz Hrvatske Kostajnice.

Županijski stožer ponavlja apel građanima za odgovorno ponašanje i primjeni svih epidemioloških mjera i odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite, kako bi se spriječilo širenje koronavirusa.

Bjelovar: Devet novozaraženih koronavirusom u županiji

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije u posljednja 24 sata potvrđeno je devet novih slučaja zaraze koronavirusom, priopćili su u nedjelju iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Četiri novozaražene osobe su s područja općine Rovišće, dvije iz općine Veliki Grđevac, a po jedna novozaražena osoba iz Bjelovara i Grubišnog Polja te općine Nova Rača.

U Općoj bolnici Bjelovar na liječenju je 12 osoba zaraženih koronavirusom, od kojih je jedna osoba na respiratoru, a na opservaciji su četiri pacijenata.

U samoizolaciji na području Bjelovarsko-bilogorske županije nalazi se 259 osoba, naveli su iz županijskog Stožera.

Nova 33 slučaja zaraze u Osječko-baranjskoj županiji

Nova 33 slučaja zaraze koronavirusom potvrđena su, u protekla 24 sata, u Osječko-baranjskoj županiji, objavio je u nedjelju županijski Stožer Civilne zaštite.

U nadležnim laboratorijima, u posljednja 24 sata, obrađeno je 214 uzoraka, od kojih su 33 bila pozitivna na koronavirus.

Najviše novozaraženih osoba, njih 14 je s osječkog područja, te po tri s područja Đakova i Valpova, priopćeno je iz Stožera.

U osječkom Kliničkom bolničkom centru (KBC) i našičkoj Općoj županijskoj bolnici hospitalizirano je 20 osoba, oboljelih od COVID-19, od kojih su dvije na respiratoru.

Na području Županije u samoizolaciji se trenutno nalaze 344 osobe, napominju u osječko-baranjskom Stožeru.

U Zagrebačkoj županiji 46 novooboljelih od covida-19

Na području Zagrebačke županije u protekla 24 sata je 46 novooboljelih osoba od covid-19 infekcije, a trenutno je aktivno 327 slučajeva, izvijestio je u nedjelju županijski Zavod za javno zdravstvo.

Od početka pandemije i županiji je evidentirano 31.196 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana koronavirusom.

Izliječene su 30.793 osobe, a 76 osoba je umrlo, naveli su iz županijskog Zavoda.

U Varaždinskoj županiji 12 novozaraženih koronavirusom

U protekla 24 sata u Varaždinskoj županiji je zabilježeno 12 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite u nedjelju.

Tijekom subote testirana je 191 osoba, od čega je zabilježeno 12 pozitivnih nalaza.

Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se osam pacijenata s težom kliničkom slikom.

U protekla 24 sata oporavilo se pet osoba, a u Varaždinskoj županiji je trenutno aktivan 71 slučaj zaraze.

Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije i idući tjedan organizira cijepljenje za veći broj građana.

U utorak, 31. kolovoza, cijepljenje će se odvijati u podrumu Kirurgije Opće bolnice Varaždin, a zainteresirani građani moći će se cijepiti prvom i drugom dozom Pfizera.

U srijedu, 1. rujna, cijepljenje će biti organizirano u sportskoj dvorani Gospodarske škole u Varaždinu, a građani će se moći cijepiti prvom i drugom dozom Pfizera te drugom dozom AstraZenece.

U Međimurskoj županiji devet novooboljelih od covid infekcije

U Međimurskoj županiji u protekla 24 sata zabilježeno je devet novih slučajeva zaraze koronavirusom, priopćili su u nedjelju iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata PCR metodom obrađeno je 95 uzoraka te je evidentirano šest pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus.

U subotu je brzim antigenskim testovima testirano 309 osoba, a evidentirana su tri pozitivna nalaza. Ukupno je na 404 testirane osobe evidentirano devet pozitivnih nalaza što je 2,22 posto.

U protekla 24 sata oporavilo se 10 osoba. Ukupan broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji danas je 51.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirana su tri pacijenta pozitivna na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata nije bilo novih hospitalizacija, nema pacijenata na respiraciji, niti je bilo umrlih pozitivnih osoba.

U Virovitičko-podravskoj županiji 10 novozaraženih koronavirusom

Na području Virovitičko-podravske županije u posljednja 24 sata testirano je 47 uzoraka i zabilježeno 10 slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer Civilne zaštite.

Na liječenju u Općoj bolnici Virovitica nalazi se petero pacijenata.

Od početka epidemije na području Virovitičko-podravske županije zaraženo je 5020 osoba, a 142 je umrlo.

U Koprivničko-križevačkoj županiji šest novooboljelih od covida-19

Na području Koprivničko-križevačke županije u protekla 24 sata potvrđeno je šest novih slučajeva bolesti COVID-19, a ozdravilo je 13 osoba, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

Trenutno je u županiji aktivno 40 slučajeva bolesti COVID-19, a na bolničkom se liječenju nalaze četiri osobe.

Tijekom jučerašnjeg dana izuzeta su 42 uzorka sa sumnjom na koronavirus.

Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 je potvrđena kod 8439 osoba.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i zdravstvenih uputa kako bi se ograničilo širenje zaraze koronavirusa.

U Karlovačkoij županiji 20 novooboljelih od covid infekcije

U Karlovačkoj županiji je u protekla 24 sata zabilježeno 20 novih slučajeva covida-19, priopćio je u nedjelju županijski Stožer Civilne zaštite.

Među novozaraženima osam osoba je u Karlovcu, četiri u Slunju, u Ogulinu tri, a po jednu novooboljelu osobu imaju Duga Resa, Barilović, Krnjak, Plaški i Ribnik.

Na bolničkom liječenju je 11 osoba, od kojih su dvije hospitalizirane u posljednja 24 sata. Na respiratoru je jedan pacijent.

U Karlovačkoj županiji ukupno je do sada od covida oboljelo 14626 osoba, a umrlo ih je 552-oje, naveli su iz Županijskog stožera.

Dubrovačko-neretvanska županija - 16 novozaraženih koronavirusom

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u protekla 24 sata zabilježeno je 16 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a oporavilo se 14 osoba, izvijestio je u nedjelju županijski stožer civilne zaštite.

Među novooboljelima od covid infekcije devet ih iz Dubrovnika, četiri iz Konavala, dvije iz Metkovića te jedna iz Korčule.

Među 14 oporavljenih šest osoba je iz Dubrovnika, po tri iz Konavala i Župe dubrovačke te po jedna iz Dubrovačkog primorja i Metkovića.

U posljednja 24 sata obrađeno je 855 uzoraka, a od početka pandemije ukupno 122 049.

U dubrovačkoj bolnici hospitalizirano je 27 osoba pozitivnih na koronavirus. U samoizolaciji su 534 osobe.

Županijski stožer civilne zaštite apelira na građane da se drže svih uputa i mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite.

U Istarskoj županiji dva nova slučaja zaraze koronavirusom

Dva nova slučaja zaraze koronavirusom potvrđena su u Istarskoj županiji u protekla 24 sata nakon što je ispitano 213 uzoraka briseva na covid-19, izvijestio je u nedjelju Stožer civilne zaštite Istarske županije.

Od jučer se oporavilo šest osoba. Na Odjelu za infektologiju pulske Opće bolnice na liječenju je 25 osoba, jedna više nego u subotu.

Trenutno su u Istri u samoizolaciji 433 osobe, naveli su iz Županijskog stožera.

U Primorsko-goranskoj županiji 28 novozaraženih

U Primorsko-goranskoj županiji u posljednja 24 sata potvrđeno je 28 novozaraženih koronavirusom, a testirano je 2704 osoba, izvijestili su u nedjelju iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Iz Rijeke ili okolice je 19 oboljelih, šestero je s crikveničko-vinodolskog područja, dvoje iz Gorskog kotara, a jedna osoba je s otoka Cresa.

Među novozaraženima su dvije osobe starije od 65 godina, 17 novozaraženih su radno aktivne osobe, a devetero pripada mlađoj populaciji.

Udio nalaza pozitivnih na koronavirus u broju laboratorijski obrađenih uzoraka je jedan posto.

Ozdravilo je 12 osoba pa su u županiji sada aktivna 192 slučaja Covida-19.

U riječkoj bolnici liječi se 19 osoba oboljelih od Covida-19, a uz pomoć respiratora liječe se dvije oboljele osobe.

Udio hospitaliziranih osoba u ukupnom broju aktivnih slučajeva Covida-19 u županiji je 9,89 posto.

U Zadarskoj županiji 14 novozaraženih koronavirusom

U Zadarskoj županiji je u protekla 24 sata zabilježeno 14 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je u nedjelju Županijski stožer Civilne zaštite.

Među novooboljelima petero ih izolaciju provodi u Zadru, troje u Benkovcu, dvoje u Opbrovcu te po jedna osoba u Galovcu, Pagu, Posedarju i Sukošanu.

U posljednja 24 sata testirano je 718 uzoraka, pod aktivnim je nadzorom 848 stanovnika, a trenutačno su aktivna 152 slučaja.

Na covid odjelima u Općoj bolnici Zadar hospitalizirano je 20 oboljelih, od kojih je troje na respiratoru, a u Specijalnoj bolnici za ortopediju u Biogradu na liječenju je 16 pacijenata zaraženih koronavirusom.

Policija nije evidentirala nijedno kršenje mjere samoizolacije, naveli su iz Županijskog stožera.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji 122 zaraženih, umro muškarac

U Splitsko-dalmatinskoj županiji u protekla 24 sata evidentirano je 122-oje novooboljelih od covida-19, a jedna osoba je umrla, priopćio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, ukupno su obrađena 1746 uzoraka brisa.

Među 122 novooboljele osobe iz Splita ih je 28, Sinja 14, Kaštela 13, Solina devet, Imotskog sedam, te Makarske šest. Po pet novozaraženih imaju Otok i Podstrana, po četiri Trilj, Marina, Trogir i Muć, dok Omiš broji troje novooboljelih. U Hrvacama, Baškoj Vodi, Klisu, Prološcu i Runovićima je po dvoje novooboljelih, dok je po jedan u Starom Gradu, Vrgorcu, Okrugu, Podgori i Zadvarju.

Od ukupnog broja novooboljelih 79 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno 1354 osobe nalaze se u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju nalazi se 76 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se 15 osoba nalazi na respiratoru.

Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 umro je 82-godišnji muškarac koji je uz brojne komorbiditete bio pozitivan i na COVID infekciju, naveli su iz županijskog Stožera.

U Krapinsko-zagorskoj županiji 12 novozaraženih koronavirusom

Na području Krapinsko-zagorske županije u protekla 24 sata zabilježeno je 12 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite u nedjelju.

U odnosu na subotu oporavilo se osam osoba. Trenutno je u županiji 83 aktivna slučaja covid-19 infekcije.

U samoizolaciji se nalaze 74 osobe.

Na liječenju u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana nalaze se tri pacijenta pozitivna na koronavirus, priopćeno je iz Županijskog stožera.

U Brodsko-posavskoj županiji 17 novozaraženih koronavirusom

Stožeri civilne zaštite Brodsko-posavske županije u nedjelju je potvrdio 17 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Na bolničkom liječenju je pet osoba pozitivnih na koronavirus, od kojih jedna osoba pri liječenju treba potporu respiratora. Mjerom samoizolacije u Brodsko-posavskoj županiji obuhvaćeno je 212 osoba.

Požeško-slavonska županija - dvoje novozaraženih

Stožer civilne zaštite Požeško-slavonske županije u nedjelju je izvijestio o dva nova slučaja zaraze koronavirusom.

U toj županiji od zaraze koronavirusom trenutno se liječe 22 osobe, od kojih je jedna u bolnici. Mjerom samoizolacije u Požeško-slavonskoj županiji obuhvaćeno je 100 osoba.

U Zagrebu 89 novooboljelih od covida-19

U Zagrebu je u protekla 24 sata prema podacima HZJZ-a evidentirano 89 novooboljelih od covida-19, a trenutno je 660 aktivnih slučajeva, priopćio je u nedjelju Nastavni zavod za javno zdravstvo (NZJZ) dr. Andrija Štampar.

U Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ-a tijekom protekla 24 sata obrađeno je 345 uzoraka, od kojih je 47 bilo pozitivno. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 96 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 58 osoba.

Od 96 Covid pozitivnih osoba 26 osoba su kontakti ranije pozitivnih osoba, a 30 ih je za sada negativne epidemiološke anamneze. Kod 13 oboljelih osoba moguća je izloženost u drugim županijama tijekom korištenja godišnjeg odmora (Splitsko-dalmatinska, Primorsko-goranska županija, Šibensko-kninska i Zagorska županija). Sedamnaest novooboljelih doputovalo je iz BIH i s Kosova. Dvije su osobe zaražene na različitim proslavama (vjenčanja), a četiri osobe zaražene su tijekom izlazaka (druženja, koncerti, Jarun, Primišlje). Tri zaražene osobe nisu kontaktirane zbog netočnih podataka (telefona i/ili elektroničke adrese) ili su odbijali primiti pozive, dok je obrada jedne osobe u tijeku, napominje se u izvješću NZJZ-a.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata novooboljelo je šest korisnika. U Karanteni Grada Zagreba nalaze se tri osobe.

U gradu Zagrebu trenutno je 660 aktivnih slučajeva covid-9 infekcije, stoji u izvješću.

Na cjepnom punktu Velesajam u subotu nije bilo ciljepljenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 09:31