NACIONALNI STOŽER

U zadnja 24 sata umrle dvije osobe zaražene koronom, u bolnicama je trenutno 121 covid pacijent

Broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj je danas ukupno 744. Zaključno sa 17. srpnjem 1.588.753 osobe cijepljene su barem jednom dozom
 Boris Kovacev/Cropix

Nacionalni stožer civilne zaštite izdao je u nedjelju priopćenje s najnovijim podacima o stanju epidemije koronavirusa u Hrvatskoj.

- U posljednja 24 sata zabilježeno je 107 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 744.

Među njima je 121 pacijent na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 12 pacijenata.

Preminule su 2 osobe.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 361.595 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 8.238 preminulo, ukupno se oporavilo 352.613 osoba od toga 84 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutno 3.756 osoba.

Do danas je ukupno testirano 2.217.169 osoba, od toga 3.469 u posljednja 24 sata.

Zaključno sa 17. srpnjem utrošeno je 2.915.530 doza cjepiva, a cijepljeno je 39,1% ukupnog stanovništva, odnosno 47,1% odraslog stanovništva. Na dan 17. srpnja utrošeno je 9.168 doza cjepiva, a od toga je 4.371 osoba cijepljena prvom dozom.

Zaključno sa 17. srpnjem 1.588.753 osobe cijepljene su barem jednom dozom, a od njih je cijepljenje završeno za 1.363.876 osoba (1.326.777 osoba cijepljeno s dvije doze te 37.099 osoba cijepljeno cjepivom Jannsen), što čini 40,52% odraslog stanovništva, navodi se u priopćenju.

Za usporedbu, u nedjelju prije tjedan dana evidentirano je 58 novih slučajeva na 3.454 provedena testa, broj aktivnih slučajeva bio je 592, u bolnicama je bilo 106 covid pacijenata, a samoizolacija je bila propisana za 3.626 osoba.

Izvješća lokalnih stožera

Na području Sisačko-moslavačke županije jedna novozaražena osoba

Na području Sisačko-moslavačke županije tijekom subote je zabilježena tek jedna novooboljela osoba od zarazne bolesti covid-19.

Kako javlja Stožer civilne zaštite novozaražena osoba je s područja Siska.

U dnevnom se izvješću stanovnici županije pozivaju na razumijevanje i odgovornost, uz napomenu da se i nadalje pridržavaju mjera i odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite kako bi se spriječilo daljnje širenje zaraze koronavirusom.

U Zagrebačkoj županiji jedna novozaražena osoba

U posljednja 24 sata u Zagrebačkoj županiji zabilježena je jedna novozaražena osoba, a ozdravilo je šest osoba, izvijestio je županijski stožer u nedjelju.

U županiji je trenutno aktivno 17 slučajeva zaraze.

Novozaražena osoba zabilježena je u Velikoj Gorici.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području županije od početka pandemije do nedjelje evidentirane su 30.393 osobe kojima je potvrđena bolest uzrokovana koronavirusom, izliječeno je 30.300 osoba, a umrlo je 76 osoba.

U Istri bez novozaraženih

U protekla 24 sata u Istri nije zabilježen ni jedan slučaj zaraze, nakon što je ispitano 155 uzoraka briseva na covid-19, izvijestio je u nedjelju istarski Stožer civilne zaštite, a njegov načelnik još je jednom pozvao organizatore raznih evenata po plažama i objektima da odustanu od njih.

U mjerama samoizolacije su 204 osobe. U pulskoj Općoj bolnici, na Odjelu za infektologiju, na liječenju su dvije osobe.

Načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac pozvao je još jednom organizatore raznih evenata po plažama i objektima da odustanu od njih.

"Svi smo svjesni činjenice da su mladi željni zabave, ali neka se još malo strpe da ne bi ugrozili ovu sezonu, koja je zadnjim razvojem događaja ionako u opasnosti. U Istri boravi oko 200 tisuća turista i jasno da se ne mogu kontrolirati poštuju li svi u Istri epidemiološke mjere, jer je broj gostiju velik te je njihova kontrola praktički nemoguća" - rekao je Kozlevac.

Stoga je još jednom pozvao građane da drže razmak, da nose maske i da dezinficiraju ruke, a one koji se još nisu, da se cijepe jer je, istaknuo je, u cijepljenju ključ uspjeha u borbi protiv koronavirusa.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji šest novooboljelih

U Vukovarsko-srijemskoj županiji šest je novih pozitivnih osoba na covid-19, priopćio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite navodeći kako je riječ o tri osobe iz Rajevog Sela i po jednoj iz Pačetina, Vinkovaca i Jarmine.

Hospitalizirane su dvije osobe dok se u samoizolaciji nalazi 187 osoba.

Od početka pandemije u Vukovarsko-srijemskoj županiji od covid-19 oboljele su 12442 osobe, od kojih je 12092 izliječenih, a umrlo je 259 osoba.

U protekla 24 sata testirano je 98, a ukupno do sada 76245 osoba, podaci su Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije.

U Osječko-baranjskoj županiji jedna novozaražena osoba

U protekla 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji potvrđen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, objavio je u nedjelju županijski Stožer Civilne zaštite.

U laboratoriju osječkog Kliničkog bolničkog centra (KBC) obrađeno je 365 uzoraka, od kojih je jedan bio pozitivan na koronavirus, priopćio je Stožer.

Na bolničkom liječenju zbrinute su dvije osobe, oboljele od covida-19, a na području županije u samoizolaciji je 460 osoba, navode u osječko-baranjskom Stožeru.

Jedna novozaražena osoba u Varaždinskoj županiji

U Varaždinskoj županiji potvrđen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, priopćili su u nedjelju iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Tijekom subote testirano je 211 osoba.

Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin je 7 osoba s težom kliničkom slikom, priopćili su iz Stožera.

Međimurska županija bez novozaraženih

U Međimurskoj županiji u protekla 24 sata nije utvrđen ni jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, a testirana je 241 osoba, priopćili su u nedjelju iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Prema podacima županijskog Zavoda za javno zdravstvo, PCR metodom obrađeno je 78 uzoraka, a obavljena su i 163 testiranja Ag testovima.

Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 14.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 9 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus.

U protekla 24 sata nije bilo umrlih pozitivnih osoba, a jedna se osoba oporavila.

U Primorsko-goranskoj županiji petero novozaraženih

U Primorsko-goranskoj županiji u posljednja 24 sata potvrđena je zaraza koronavirusom kod petero novozaraženih, a testirano je 1369 osoba, izvijestili su u nedjelju iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Udjel nalaza pozitivnih na koronavirus u broju laboratorijski obrađenih uzoraka je 0,4 posto.

Ozdravilo je 15 osoba pa je u županiji sada aktivno 70 slučajeva covida-19.

U riječkoj bolnici liječi se sedam osoba oboljelih od covida-19, a uz pomoć respiratora skrbi se o troje bolesnika.

Udjel hospitaliziranih osoba oboljelih od covida-19 u broju aktivnih slučajeva je 10 posto.

Prema podacima iz stožera, prvom dozom cjepiva cijepljeno je 126.170 osoba u županiji, što je 52,47 posto odraslog i 44,75 posto ukupnog stanovništva.

Drugom dozom cijepljeno je 105.507 osoba ili 43,88 posto odraslog, tj. 37,42 posto ukupnog stanovništva.

Virovitičko-podravska županija četvrti dan bez novozaraženih

Četiri dana za redom na području Virovitičko-podravske županije nema novozaraženih koronavirusom, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer Civilne zaštite.

U posljednja 24 sata testirano je 48 uzoraka i nije utvrđen ni jedan novi slučaj.

U Općoj bolnici Virovitica na liječenju je troje oboljelih.

Od početka epidemije na području Virovitičko-podravske županije zaraženo je 4124 osoba, a umrle su 142.

Šibensko-kninska županija bilježi jednu novozaraženu i jednu umrlu osobu

U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije dvije su osobe oboljele od covid-19 infekcije, obje iz Šibenika, a umrla je jedna osoba, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

Umrla je žena (r. 1929.) koja se od zarazne bolesti covid-19 liječila u šibenskoj bolnici.

Trenutno je 52 aktivna slučaja oboljenja od covid-19 infekcije. U šibenskoj bolnici liječi se pet pacijenata. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 165 osoba, od kojih su 57 bliski kontakti oboljelih osoba, a za 108 osoba određena je mjera samoizolacije zbog ulaska u Hrvatsku prema trenutno važećim zdravstvenim mjerama za ulazak u zemlju, a koje su na snazi zbog suzbijanja širenja bolesti covid-19.

U posljednja 24 sata uzorkovano je i testirano 104 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

U Zagrebu 15 novooboljelih, aktivno 78 zaraženih

U posljednja 24 sata u Zagrebu je zabilježeno 15 novih slučajeva zaraze koroanvirusom te je trenutno u gradu aktivno 78 slučajeva zaraze, izvijestio je u nedjelju Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

Broj potencijalno ozdravljenih ili oporavljenih je 68.851, što je 10 osoba više nego jučer.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ-a obrađena su 254 uzorka, od kojih je pet bilo pozitivno.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 12 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 15 osoba. Od 12 pozitivnih osoba, sedam je za sada negativne epidemiološke anamneze, tri su kontakti pozitivnih osoba, a kod dvije oboljele osobe moguća je izloženost u drugim županijama (Split, Poreč).

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata nije bilo novooboljelih korisnika niti djelatnika.

U Karanteni Grada Zagreba nema novooboljelih osoba.

Tijekom jučerašnjeg dana na cjepnom punktu Velesajam ukupno je cijepljeno 840 osoba, a na javni poziv cjepivima Janssen i Pfizer odazvalo se 755 osoba.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji 51 novooboljela osoba

Na području Splitsko-dalmatinske županije je, od ukupno 534 obrađena testa, danas 51 novooboljela osoba pozitivna na covid infekciju, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

Među novooboljelim najviše je osoba iz Splita (34) i Kaštela (9), te tri iz Solina , dvije iz Segeta i po jedna iz Hvara, Dugog Rata i Okruga.

Od ukupnog broja novooboljelih 24 osobe su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju.

Ukupno je 830 osoba u samoizolaciji na području Splitsko-dalmatinske županije.

Na bolničkom liječenju u KBC-u Split je 11 covid pozitivnih osoba, od kojih su dvije na respiratoru, priopćeno je iz županijskog Stožera civilne zaštite.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji pet novozaraženih koronavirusom

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je pet novih slučajeva zaraze koronavirusom, a oporavilo se pet osoba, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

Zaražene su četiri osobe muškog i jedna ženskog spola i to dvije iz Dubrovnika te po jedna iz Konavala, Župe dubrovačke i Korčule. Od pet oporavljenih četiri su iz Dubrovnika, a jedna iz Ploča.

U posljednja 24 sata obrađeno je 549 uzoraka, a od početka pandemije ukupno 91 675.

U dubrovačkoj bolnici hospitalizirano je deset osoba pozitivnih na koronavirus.

U samoizolaciji je 237 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježena su četiri kršenja te mjere, sve na granici, što je ukupno 884 od početka pandemije.

Županijski stožer civilne zaštite apelira na građane da se drže svih uputa i mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Bjelovar: U županiji dvije novozaražene osobe koronavirusom

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije u posljednja 24 sata potvrđena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom i to na području grada Bjelovara, priopćili su u nedjelju iz županijskog Stožera civilne zaštite.

U Općoj bolnici Bjelovar nema osoba na liječenju zaraženih koronavirusom, a na opservaciji su tri pacijenata.

U samoizolaciji na području Bjelovarsko-bilogorske županije nalaze se 92 osobe.

U Krapinsko-zagorskoj županiji jedna novooboljela osoba

Jedan novi slučaj zaraze koronavirusom potvrđen je u posljednja 24 sata u Krapinsko-zagorskoj županiji, priopćili su u nedjelju iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Novi oporavljenih osoba nije bilo, a aktivnih je slučajeva 11, dok je u samoizolaciji 18 osoba.

U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana nema pacijenata pozitivnih na SARS CoV-2, priopćili su iz Stožera.

U Zadarskoj županiji 23 novozaražene osobe

U Zadarskoj su županiji 23 osobe novozaražene koronavirusom i trenutačno je 160 aktivnih slučajeva, izvijestio je u nedjelju Županijski stožer Civilne zaštite.

Novooboljelih je 16 u Zadru, troje u Novigradu, dvoje u Sukošanu te po jedna osoba u Škabrnji i Zemuniku Donjem.

U posljednja 24 sata testirano je 150 uzoraka, od bolesti se oporavilo 18 osoba, na covid odjelima u Općoj bolnici Zadar hospitalizirano je 20 pacijenata, od kojih je troje na respiratoru.

Pod aktivnim je nadzorom 610 stanovnika, a policija nije evidentirala nijedno kršenje mjere samoizolacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:53