SKUPINA HULIGANA

U Zadru bokserom premlatili maloljetnika: ‘Ležao je nepomično, lice mu je bilo izranjavano‘

Policiju je oko 20.15 pozvao jedan od prolaznika koji je svjedočio napadu četvorice mladića na maloljetnika starog između 14 i 16 godina
Napad u Zadru
 Zadarski.hr

Nekoliko ljudi večeras je brutalno bokserom premlatilo mladića u Ulici bana Josipa Jelačića u Zadru, javlja Zadarski.hr.

- Kad sam vidio kako ga njih četvorica mlate, nisam mogao vjerovati da se to događa. Zaustavio sam automobil nasred ceste i počeo na njih vikati. Kad su me ugledali, razbježali su se, a jedan mladić je ostao nepomično ležati na tlu – ispričao je za Zadarski svjedok nasilnog incidenta koji se oko 20.10 sati dogodio na nogostupu u ulici Bana Josipa Jelačića, nedaleko dječjeg vrtića Sunce.

Sugovornik Zadarskog vozio je iz smjera Jazina prema Voštarnici kad je s desne strane ceste primijetio kako četvorica mladića nekoga nemilosrdno tuku. Tvrdi da je jedan od napadača mladića bokserom udarao u glavu s nekoliko snažnih udaraca. Napadači su, dodaje, bili stariji i fizički nadmoćniji, dok je žrtva krhke građe, oko 40 kilograma, u dobi od 14 ili 15 godina.

image
Napad u Zadru
Zadarski.hr

- Ne mogu vjerovati da se to dogodilo. Gledam i ne vjeruje da je to moguće u našem gradu. Takvo nasilje, takva okrutnost, a oni su djeca. Zašto se to događa – pita se sugovornik Zadarskog koji je na mjestu događaja, dok je stajao pore ozlijeđenog dječaka, dao iskaz policiji.

Policiju je oko 20.15 pozvao jedan od prolaznika koji je također svjedočio bestijalnom napadu četvorice mladića na maloljetnika starog između 14 i 16 godina. Kad smo došli na mjesto događaja dječak je nepomično ležao na lijevom boku, a iznad njega su bili policajci i nekoliko zatečenih prolaznika. Čim je došao medicinski tim stavili su mu okovratnik i potom su ga oprezno prebacili na nosila kako bi ga mogli unijeti u kola Hitne pomoći.

- Ležao je nepomično, ali je bio pri svijesti. Nisam mu dao da se onesvijesti. Lice mu je bilo izranjavano od udaraca. Rekao je da su mu ti isti momci već prije prijetili. Također je rekao imena nekih od njih, odnosno znao je svoje napadače. Jedan od njih je bio plavokos. Zašto su mu prijetili, zašto su ga tako krvnički pretukli, ne znam, ali dječak se nije mogao pomaknuti. Ležao je nepomično, boljela su ga leđa, kao da mu je bila ozlijeđena kralježnica. Pitanje je što su mu napravili – kazuje nam svjedok i sam potresen nesvakidašnjim nasiljem na jednoj od prometnijih gradskih ulica.

image
Napad u Zadru
Zadarski.hr

- Ne mogu vjerovati da se ovakve stvari događaju u našem gradu. Molim vas pištite o ovome jer ovo je prestrašno – dodao je dok je medicinski tim ozlijeđenog dječaka prenosio u kola Hitne pomoći.

- U 20.16 sati zaprimili smo dojavu građana o fizičkom obračunu više osobe pored Raiffeisen banke u Ulici bana Josipa Jelačića. Više od toga u ovom trenutku ne možemo reći, istraga je u tijeku. Također ne znamo o kakvim se ozljedama radi – kazali su za Zadarski iz PU zadarske.

Na mjestu događaja okupilo se desetak osoba, među njima je najviše bilo policajaca i slučajnih prolaznika, a ubrzo su se pojavili zapovjednik Prve policijske postaje Elvis Perinčić i policijski inspektori. Od svih zatečenih na mjestu događaja, koji su svjedočili događaju, policija je uzela iskaze i nastavila provoditi očevid.

image
Napad u Zadru
Zadarski.hr

- On je dijete. Dijete koje nema 40 kila. Pretukli su ga krvnički, brutalno. Da nisam slučajno prošao, što bi s njim bilo? Ubili bi ga s tim bokserom. Kad četvorica nekoga tako zaskoče, a rukama imaju bokser, to ne može biti nesreća. To nije spontano, to je osmišljeno i pripremano, to je za mene pokušaj ubojstva – kaže sugovornik Zadarskog nakon što je cijeli događaj detaljno ispričao policiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 00:54