BORBA PROTIV KORONAVIRUSA

U ZAGREB STIGAO ZRAKOPLOV IZ UJEDINJENIH ARAPSKIH EMIRATA Bogati i moćni šeik Hrvatskoj donirao 11,5 tona zaštitnih maski za lice

 

Zrakoplov iz Ujedinjenih Arapskih Emirata s doniranim zaštitnim maskama za lice stigao je tijekom noći s petka na subotu u Zagreb.

Podsjetimo, jučer je Vlada na telefonskoj sjednici obustavila odluku od dana ranije, kojom se iz državnog proračuna trebalo kupiti zaštitnu opremu potrebnu tijekom epidemije koronavirusa. Taj je posao trebao vrijediti 19 milijuna kuna, a do te odluke o obustavi je došlo nakon što je bogati šeik iz Abu Dhabija, koji je htio ostati anoniman, najavio da će Hrvatskoj donirati 11,5 tona zaštitnih maski za lice.

S tim su šeikom hrvatske vlasti uspostavile kontakt prije mjesec i pol dana, ali je do realizacije, tvrde u Vladi, došlo jučer.

Premda svi taje o kojem se anonimnom arapskom šeiku radi, u medijske je krugove procurila vijest kako je riječ o 58-godišnjem princu Mohammedu bin Zayedu Al Nahyanu, pisala je jučer Slobodna Dalmacija.

On je jedan od najutjecajnijih ljudi u svojoj zemlji, četvrti je sin osnivača Ujedinjenih Arapskih Emirata, bivši ministar vanjskih poslova i zamjenik premijera. Predsjednik je uprave Crvenog polumjeseca, karitativne udruge alternativne Crvenome križu, što objašnjava i logiku izdašne donacije Hrvatskoj.

Šeik je redovan ljetni gost u najpoznatijim jadranskim destinacijama. Vlasnik je jedne od najvećih jahti na svijetu, imena Yas, dužine 141 metar i kapaciteta većeg od 60 osoba. Ima heliodrom, bazen, spa centar i vrhunski audio-vizuelni sistem za zabavu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 08:11