PALA ODLUKA

‘U Zagrebu ćemo imati dobrog kandidata. Na kraju će on biti bolji izbor od Vanđelića‘

‘Vanđelić će biti privremeni ravnatelj Fonda za obnovu jer je angažman bio privremenog karaktera‘, rekao je premijer
 Damir Krajac/Cropix

Premijer Andrej Plenković nakon sjednice Predsjedništva i nacionalnog vijeća HDZ-a dao je izjavu za medije.

Premijer je kazao kako imaju kandidata za gradonačelnika Zagreba.

- Mi smo, ne danas na ovom sastanku, proveli konzultacije proteklih 10-ak dana sa svim županijskim organizacijama, ostale su tri da dogovorimo kandidate za župane, odnosno gradonačelnike, praktički sve drugo je dogovoreno, uključujući Zagreb. Riječ je o inicijativi gradskog odbora HDZ-a. Kandidat će biti član HDZ-a i to kandidat koji je dobar i može ostvariti sjajan rezultat. Mislim da je to i bolji izbor nego što smo razgovarali s Vanđelićem. To je kandidat koji ide s motivacijom i ozbiljnim pristupom da pobjedi - kazao je premijer.

Na pitanje novinara je li Damir Vanđelić otpao kao kandidat jer je postavio određene uvjete poput biranja suradnika, premijer je kazao: - Sve što je izašlo nakon što je Vanđelić odustao od daljnjeg angažmana je netočno i neistinito.

Na pitanje ostaje li Vanđelić na čelu Fonda ili će samo privremeno biti ravnatelj fonda premijer je kazao da je Vanđelić sam kazao da će na funkciji biti privremeno.

- Ako je netko privremeni znači da će trajati određeno vrijeme - kazao je premijer.

Plenković je kazao kako to nema veze s Vanđelićevim odustajanjem od kandidature već da je to plod razgovora još iz listopada prošle godine.

Premijer je komentirao i raspuštanje gradske organizacije SDP-a u Zagrebu te kazao kako je to njihova odluka.

- Bio mi je simpatičan Maras, ne žele ga. Kod njega je voljni moment bio vrlo jak, je li tako kod Klisovića nije mi poznato - kazao je premijer.

Plenković je kazao kako će kandidata za gradonačelnika Zagreba objaviti kada se provedu sve procedure na razini gradskog odbora HDZ-a.

- Sve je definirano, sve što je bitno, u narednih tjedan dana ćemo imati cijelu postavu za sve županije i gradove koji su sjedišta županija - kazao je premijer.

Na pitanje može li se očekivati da Vanđelić ode s čela Fonda za obnovu premijer je kazao kako Vanđelić obavlja funkciju tehničkog karaktera.

- Bit će privremeni ravnatelj jer je angažman bio privremenog karaktera - kazao je Plenković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 18:42