ZLATKO HASANBEGOVIĆ

‘U Zagrebu se događaju tektonske promjene, reći ću vam zašto je Tomašević dobro prošao‘

‘Činjenica je da se oko njegove platforme okupilo sve što je dotad predstavljalo ljevicu‘, smatra Hasanbegović
Zlatko Hasanbegović

Zlatko Hasanbegović, predsjednik stranke Blok za Hrvatsku koja je u koaliciji s Domovinskim pokretom, komentirao je rezultate izlaznih anketa u Zagrebu.

- U Zagrebu se stubokom mijenjaju politički odnosi. Ono što je ključno za nas je borba za drugi krug. U ovom trenutku jedino mogu reći, pričekajmo prve službene rezultate. Po ovim izlaznim anketama, riječ je o statističkoj pogrešci i borimo se za svaki glas. Ono što sam siguran, rezultati u Zagrebu i u cijeloj Hrvatskoj pokazat će da će se Domovinski pokret, koji na prošlim lokalnim izborima nije ni postojao kao politička stranka, etablirati kao ključna politička oporbena stranka nacionalnog smjera. Najizgrađeniji i najetabliraniji antipod onom fenomenu koji nastaje na ruševinama SDP-a koji se zove Možemo! - kazao je Hasanbegović upitan o prvim izlaznim anketama koji pokazuju da u drugi krug ulazi Tomislav Tomašević te dodao da uz njega tamo očekuje i Miroslava Škoru.

Upitan o tako dobrom rezultatu Tomaševića, kazao je:

- To je rezultat tektonskih političkih promjena u Zagrebu i činjenica je da se oko njegove platforme okupilo sve što je dotad predstavljalo ljevicu. Ako se sjetimo prošlih izbora i kad vidimo raspored političkih snaga, vidimo da više nema HNS-a, više nema SDP-a u tom obliku - odgovorio je Hasanbegović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 06:41