RAZLIČITI PRISTUPI

U Zagrebu se došli testirati na koronu pa se iznenadili: ‘Zapanjilo nas je ono što su nam rekli‘

Do sada je u Hrvatskoj testirano više od 105 tisuća osoba, a manje od četiri posto je onih koji su sami platili test na koronavirus
 Srdjan Vrancic/Cropix

Nekoliko osoba koje su se o vlastitom trošku odlučile testirati na koronavirus u drive-in dijagnostici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar javile su se Jutarnjem listu kako bi se požalili da su nakon uzimanja brisa morali napustiti automobil i otići na blagajnu kako bi platili test.

Da je to uistinu takvo pravilo, potvrdio nam je Zvonimir Šostar. ravnatelj nadležnog Zavoda dr. Andrija Štampar.

Osobe koje je uputio liječnik ne napuštaju automobili nego im se samo uzima bris. S druge strane, oni koji dolaze o vlastitom trošku moraju to testiranje platiti.

- Činjenica je da svi za koje postoji sumnja dobiju liječničku uputnicu i samim time mogu se smatrati rizičnima, a kod drugih to je samoinicijativno - kaže nam šef Štampara Zvonimir Šostar i dodaje da su i u tim slučajevima uključene sve mjere predostrožnosti.

Naime, nema nikakvog šetanja po Zavodu. Osoba ode do šaltera i plati, a pritom obavezno mora nositi masku kao i svi drugi koji tamo ulaze.

Do sada je u Hrvatskoj testirano više od 105 tisuća osoba, a prema najnovijim podacima Stožera, manje od četiri posto je onih koji su sami platili test na koronavirus. Inače, u ponedjeljak je Upravno vijeće donijelo odluku o smanjenju cijene testa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 09:43