HAJDAŠ DONČIĆ (SDP)

‘U Zagrebu smo s Možemo! topli vjetar promjena. Pozvat ćemo birače da glasaju za Tomaševića‘

Svijet i Hrvatska se mijenjaju, a tako će se mijenjati i SDP koji je shvatio poruku građana, kaže potpredsjendik SDP-a
Siniša Hajdaš Dončić
 Boris Kovačev/CROPIX

Rezultati SDP-a su više manje očekivani. SDP će zadržati rezultate u županijama, gradovima i općinama gdje je bio na vlasti i protekle četiri godine, a i više od toga. Imam informaciju da pobjeđujemo u Korčuli, dobri smo u Makarskoj, Mihael Zmajlović ide u drugi krug u Zagrebačkoj županiji, u sjeverozapadnoj Hrvatskoj pobijedili smo na 48 posto mjesta što bi trebali potvrditi u drugom krugu, a pobijedili smo i u Nedelišću. U Zagrebu smo zajedno s Možemo! topli vjetar promjena. Vidjet ćemo rezultate za Skupštinu Grada Zagreba i kakva će biti raspodjela mandata - kaže potpredsjendik SDP-a Siniša Hajdaš Dončić.

Pitali smo ga za komentar podatka po kojemu je SDP na prošlim izborima osvojio osam mandata, a sad izlazne ankete govore o četiri.

- Vidjet ćemo kakvi će biti konačni rezultati za gradonačelnika i neka predviđanja za Skupštinu, pa ćemo ih onda komentirati. Naravno da ćemo pozvati birače da u drugom krugu glasaju za Tomislava Tomaševića - kaže Hajdaš Dončić uz napomenu da se svijet i Hrvatska mijenjaju, a tako će se mijenjati i SDP koji je shvatio poruku građana.

Kaže da se počelo s analizom rezultata u Zagrebu i da na Ibleru vide gdje su im bili začepljeni kanali prema građanima.
O tome je li Joško Klisović mogao više, rekao je da je s obzirom na okolnosti to tu negdje.

- Joško Klisović je odličan čovjek, ekspert za međunarodne odnose, no Tomašević se osam godina bavi Zagrebom, poznaje njegove probleme i potencijale bolje od ostalih i ljudi su to prepoznali - kaže Hajdaš Dončić.

O zagrebačkoj organizaciji kaže da ima dobar nukleus, ali treba raditi. A u SDP-u nakon ovih izbora kaže da se ništa posebno neće događati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 04:54