‘KRIK ZA SLOBODU‘

U Zagrebu više tisuća građana prosvjedovalo protiv mjera, covid potvrda i obveznog cijepljenja

Skup je započeo na Trgu kralja Tomislava, s kojega se povorka uputila do Trga bana Jelačića gdje su se govornici obratili okupljenima
Prosvjedni skup 'Krik za slobodu'
 Slobodna Hrvatska/Facebook

U Zagrebu je u subotu poslijepodne održan prosvjed 'Krik za slobodu' na kojemu je sudjelovalo nekoliko tisuća građana demonstrirajući protiv epidemioloških mjera, kontroverznih covid propusnica, niza odluka Vlade i Nacionalnog stožera civilne zaštite u kontekstu pandemije koronavirusa kao i ideje o obveznom cijepljenju.

Skup je započeo na Trgu kralja Tomislava, s kojega se povorka zatim uputila do Trga bana Jelačića gdje se nekoliko govornika obratilo okupljenima.

- Ovdje ima ljevičara, desničara, onih koji misle da virus postoji ili ne postoji, ljudi različitih religijskih uvjerenja. Svi ste dobrodošli jer ste shvatili jednu stvar, a koju ovi s visokim IQ-om ne mogu shvatiti, je da nas jedino mogu pobijediti tako da nas razjedine. A to nisu uspjeli, rekao je jedan od govornika.

Ustvrdio je da se sloboda u Hrvatskoj nastoji ograničiti na tri bitne stavke.

- To je maska, cijepljenje i covid potvrda. Ja bih volio jednim argumentom srušiti sve tri. Imam izjavu ovjerenu od javnog bilježnika da svatko tko potpiše materijalnu i nematerijalnu odgovornost za moje zdravlje ima pravo staviti mi 17 maski, cijepiti me 25 puta i tražiti 142 potvrde, kazao je govornik.

Dio sudionika skupa nosio je transparente, a među natpisima su bili 'Ne obveznom cijepljenju', 'Misli na sebe, ostani slobodan', 'Bolesni fašisti, odite liječite se, a nas pustite da živimo', 'Poruka Vladi i Stožeru: U povijesti su svi diktatori i lažovi pali, tako ćete i vi'...

Prosvjed je prošao u mirnoj atmosferi, a policija nije imala nikakvih postupanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 12:49