KAOS NA DALMATINI

U Zagvozdu mu je čovjek kod rampe dao karticu, u Dugopolju doživio šok: ‘Ma kakav Zagreb, nisam tamo bio u životu!?‘

Molim?! Koji Zagreb, nisam tamo bio u životu! Sve ja to njima govorim, a oni navalili na mene k‘o da sam lopov, ljuti se vozač

Ilustrativna fotografija

 Božidar Vukičević/CROPIX

Najlakše je prevariti poštena čovjeka. Taj niti ne sluti što bi iskvareno netko mogao zamisliti i ostvariti, jer ne može ni pojmiti da takvo što napravi drugome. I upravo se to dogodilo Kaštelaninu Stjepanu Jerkoviću. Korijenima Imoćanin, otišao je u rodni kraj na trganje grožđa. Nije ga vrijeme poslužilo, pa se uputio natrag oko 16.50 sati.

Na naplatnim kućicama na autocestovnom čvoru Zagvozd sve su rampe bile zatvorene, osim one s ENC naplatom. Nije ni to problem, stoput se tako uključio na autocestu, "pritisneš botun i izbaci ti kartu", kaže sugovornik Slobodne Dalmacije.

- Ovaj put se oko rampe vrzmao neki čovjek, prvi put sam ga u životu vidio i on je umjesto mene pritisnuo botun i dao mi kartu. Uzeo sam je i uključio se na autocestu. Često HAC zna poslati svoje ljude da pomažu drugima, tako da mi nije ni palo na pamet da bi taj čovjek mogao biti neko drugi doli zaposlenik Hrvatskih autocesta - žali se Jerković.

Uzeo je kartu, nije je ni pogledao, pripremio 23 kune za izlazak s Dalmatine u Dugopolju. I tu tek nastaje urnebes!

Predajući karticu djelatniku na naplatnim kućicama u Dugopolju, doznaje da je dužan 181 kunu, jer je, pazite sad, ušao na A1 u - Zagrebu.

- Molim?! Koji Zagreb, nisam tamo bio u životu! Sve ja to njima govorim, a oni navalili na mene k‘o da sam lopov - ljut je imotski Kaštelanin i dan poslije nesvakidašnjeg slučaja.

Sat vremena je raspravljao s djelatnicima državne tvrtke, uvjeravao ih da je u Zagvozdu ušao na autocestu, ne u Zagrebu. Nisu mu povjerovali.

Ponašali su se, kako kaže, prema njemu kao da je lopov (riječ je o gospodinu sa zdravstvenim tegobama, op.a.).

- Kažem ja njima, molim vas, možete li provjeriti kamere na Zagvozdu - kako bi se uvjerili da ne lažem, sve sam in to govorio, a oni neće. Na kraju sam potpisao izjavu da ne želim platiti iznos za dionicu ceste kojom se nisam koristio i sad ću morati na sud valjda - zgrožen je čitatelj Slobodne Dalmacije, nije Dalmatincu do suda, sud nije za poštene ljude.

Iz Slobodne Dalmacije upitali su Hrvatske autoceste kako se inače rješavaju ovakve prijevare, zanimalo ih je i koliko ih ima godišnje. Čim dobiju odgovor iz direkcije spomenute nacionalne kompanije, objavit će ga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. svibanj 2024 06:38