KRIZA

U ŽIVOM ZIDU SU GLEDALI PERNARA NA TELEVIZIJI PA SU MU NAPISALI ISPISNICU IZ STRANKE 'Nije nam poslao zahtjev, ali njegova presica nam je dovoljna'

Tihomir Lukanić; iza njega Ivan Pernar
 Ronald Gorsic / CROPIX

Donedavni glavni tajnik stranke Živi zid Tihomir Lukanić tvrdi da saborski zastupnik te stranke Ivan Pernar tijelima stranke još uvijek nije uputio zahtjev za izlaskom, piše Dnevnik.hr.

- Koliko je informacija iz javnosti poznata, gospodin Pernar je istupio. Nismo dobili službeni zahtjev, ali nam je i ovo dosta iz javnosti dovoljno da se napravi ispisnica. Kolege u tajništvu su to i učinile, rekao je Lukanić.

- Ono što je problem, povremeno nam u bliski krug samog vodstva stranke ulaze ljudi. Stječe se dojam ili da oni sami imaju namjere koje nisu u smjeru kako su došli, a ne treba otkloniti mogućnost utjecaja s treće strane, dodao je.

Lukanić je za Novu TV također rekao da trenutna napetost u stranci Živi zid sprečava u brojanju potpisa za referendumsku inicijativu o ukidanju proračunskog financiranja stranaka, inicijativu koju stranka podržava.

- Potpisi su deponirani kod predstavnika inicijative. Stizali su nam u tjednu odmah nakon završetka sa svih dijelova Hrvatske. U ovom trenu ne znam točan broj. Mi smo javili točan broj koji nam je prijavljen u izbornoj noći. Dobili smo informaciju da smo ih prikupili. Ono što nas trenutno onemogućava da ih uredno sve prebrojimo i složimo su problemi vezani uz stranku, pojasnio je Lukanić.

Na kritike svog, prema svemu sudeći, uskoro bivšeg stranačkog kolege odgovorio je predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić, koji je poručio kako se kriza u stranci rješava dijalogom, a ne ultimatumima.

- Tijekom idućih šest dana održat ćemo sastanke u stranci te donijeti političke odluke, rekao je Sinčić.

Branimir Bunjac još nije donio odluku izlazi li iz Živog zida.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:32