HVALEVRIJEDAN PROJEKT

‘Ubaci čep za skupi lijek‘: Prikupljeno skoro četiri tone čepova za oboljele od leukemije

PU osječko-baranjska s prikupljanjem čepova nastavlja i dalje i ujedno poziva sve društvene subjekte i građane da se pridruže
 Pu OsjeČko Baranjska/

"Ubaci čep za skupi lijek" odnosno "Plastičnim čepovima do skupih lijekova" je hvalevrijedan projekt koji je pokrenula Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske i kojim je prikupljeno skoro četiri tone, točnije 3820 kilograma plastičnih čepova. Prikupljeni čepovi su predani tvrtki Drava International, a svoj obol u toj humanitarnoj akciji je dalo osim Osječko-baranjske županije niz državnih ustanova, tvrtki, škola, vrtića, organizacija civilnog društva, građana kao i policajci.

image
Pu OsjeČko Baranjska/

- Predaji prikupljenih čepova pridružili su se i partneri u provođenju ove akcije, a to su predstavnici "Društva naša djeca" Osijek te predstavnici OŠ Cvjetno Briješće, ‘‘S. S. Kranjčevića" Levanjska‘ Varoš, Milka Cepelića Vuka, Obrtničke industrijske škole Županja te tvrtke Našički park d.o.o. iz Našica.

image
Pu OsjeČko Baranjska/

U akciji su sudjelovali i policijski službenici PU virovitičko-podravske i Policijske postaje Slatina, koji su u PU osječko-baranjsku također dovezli veću količinu čepova. Cilj akcije je pomoć Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske na način da se reciklažom prikupljenih čepova osigura financiranje nabave skupih lijekova djeci oboljeloj od teških malignih bolesti, a ujedno se pridonosi očuvanju okoliša - kažu iz PU osječko-baranjske koja s prikupljanjem čepova nastavlja i ujedno poziva sve društvene subjekte i građane da se pridruže ovoj humanitarnoj akciji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 08:37