Nakon što je Jutarnji list ovaj tjedan objavio tekst o apsurdnim uvjetima koje Ministarstvo poljoprivrede nameće kuharima i vlasnicima restorana koji poslužuju plavoperajnu tunu, Ministarstvo je odlučilo izmijeniti sporni pravilnik pa su se tako jučer na javnom savjetovanju našle izmjene tog dokumenta.
Podsjetimo, Jutarnji list je otkrio da je Ministarstvo u rujnu lani donijelo tzv. Pravilnik o sljedivosti plavoperajne tune i igluna, a kojim je, među ostalim, definirano da svaki restoran koji je ujedno prvokupac ribe, ako tunu i igluna reže, odnosno filetira, svaki komad mesa mora označiti posebnim barkodom, izvagati, u sustav unijeti sve njegove podatke te potom taj isti sustav nanovo obavijestiti kada će tunu izvaditi iz leda i servirati je gostu.
Otežano poslovanje
Kuhari i ...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....