BIVŠI MINISTAR POLICIJE

UBOJSTVO ANTONIJE BILIĆ Karamarko: 'Je li bilo propusta? Kako to možete pitati! Poduzeli smo sve, ali nismo imali sreće!'

'Ministar Ostojić je već godinu dana ministar, kako to da su slučajni prolaznici pronašli tijelo?', branio se Karamarko

KARLOVAC - O kakvim propustima govorimo? Ako je policija našla ubojicu, dokazala da je ubojica i on je osuđen. Nažalost, leš te djevojčice se nije mogao pronaći, iako su bile opsežne mjere potrage, ali molim lijepo, ova vlast je već godinu dana na vlasti, ministar Ostojić je već godinu dana ministar, kako to da su slučajni prolaznici pronašli tijelo, nažalost? Mi njih za to ne krivimo - tako je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u Karlovcu odgovorio na novinarski upit je li bilo propusta u potrazi za Antonijom Bilić, dodajući da je "za neke stvari trebalo imati i malo sreće, a oni je nisu imali", a potom je zahvalio "Bogu što je tijelo pronađeno da roditelji mogu pokopati svoju djevojčicu".

ŽDO Karlovac: 'Nismo obavijestili obitelj ranije, jer smo za rezultate nalaza doznali tek kada su vještaci došli u Karlovac'

Na pitanje je li se dovoljno tragalo kazao je: "Apsolutno, pa znate li vi koje su to mjere bile? Kako možemo uopće postavljati to pitanje kad smo vidjeli koje su mjere bile, koji broj ljudi, iz GSS-a, civilne zaštite, policije, specijalne. Ono što je najvažnije je da je pronađen ubojica i da je osuđen.

Odvjetnik: 'Suđenje Paravinji mora se ponoviti ako Antonija Bilić nije ubijena davljenjem'

Podsjetimo, Karamarko je u vrijeme nestanka djevojke, prošle godine u lipnju, bio ministar unutarnjih poslova, a danas je u Karlovac došao podržati potpisivanje koalicijskog sporazuma između svoje stranke i HSS-na županijskoj i gradskoj razini.

Zamoljen da komentira je li bilo u redu da obitelj Bilić informaciju koju je čekala skoro 17 mjeseci dozna pet minuta prije medija kojima je to rečeno na tiskovnoj konferenciji, rekao je kako "misli da to tako ne bi trebalo biti, ali da ne želi sada kopati i pronalaziti krivce".

Obitelj rezultate DNK analize saznala 15 minuta prije javnosti. Odvjetnik: 'To nije korektno'

- U svakom slučaju, mislim da to nije dobro - rekao je.

U Karlovcu je bio i glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić, koji je prošle godine bio zamjenik ravnatelja policija i koordinator najveće potrage u povijesti Hrvatske. On kaže da je "siguran kako je policija poduzela sve što joj je bilo na raspolaganju da se pronađe Antonija Bilić", te da po tom pitanju neće ulaziti u rasprave s odvjetnikom obitelji koji ga proziva.

- Želim izraziti iskrenu sućut obitelji Antonije. Ono što je sigurno je da je policija zajedno sa svim drugim institucijama, od MORH-a, GSS-a, pa do branitelja i građana poduzela sve da se pronađe nestala Antonija Bilić. Nažalost, nismo u tome uspjeli, ali smo pronašli dovoljan spektar dokaza i zatvorili krug indicija na osnovu čega je i došlo do nepravomoćne presude protiv Dragana Paravinje - rekao je Brkić.

Napomenuo je da je prioritet u pretraživanju zapravo bila cijela trasa za koju se rekonstrukcijom utvrdilo da se njome kretao Dragan Paravinja.

- Stotinu kilometara te trase je pretraženo, s jedne i druge strane 500 metara u dubinu, o konkretnoj lokaciji pronalaska ne mogu govoriti jer o njoj nemam informacije, ali je činjenica da su sve informacije i indicije koje su upućivale na neku lokaciju više puta pretraživane - tvrdi Brkić dodajući da su morali provjeriti baš svaku informaciju, te da niti jednu, pa ni onu u kojoj je Paravinja priznao (jučer se pokazalo lažno, op.a.) da je bacio Antoniju, nisu mogli odbaciti bez provjere.

- Iako smo u prvom trenutku bili sumnjičavi što se tiče te lokacije, morali smo detaljno pretražiti da ne bi iza nas ostao bilo kakav prostor i sumnja da nije istraženo to područje - pojasnio je.

- Žalosna je činjenica i duboko me razočarava da pojedinci toliko bešćutno i toiko zločesto ovu situaciju i tragediju obitelji Bilić koriste u neke sitne politikantske svrhe, umjesto da pustimo obitelj Antonije Bilić da na miru sahrani tijelo Antonije i da ona nađe smiraj i pokoj duši - zaključio je Milijan Brkić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 05:48