SUTRA U 18 SATI

Učenici Gimnazije Tituša Brezovačkog pripremaju humanitarni koncert ‘Unatoč svemu – DON 2022.‘

Cijena jedne ulaznice je 30 kuna, a kupuje se nešto drugačije nego prijašnjih godina

Plakat koncerta ”Unatoč svemu DON 2022.”

 Gimnazija Tituša Brezovačkog

Učenici Gimnazije Tituša Brezovačkog pripremaju humanitarni koncert "Unatoč svemu – DON 2022." koji će se održati u četvrtak u 18 sati u kinu Studentskog centra. Ovaj filmsko-scenski spektakl u pripremili su povodom Dana škole.

- Budući da se radi o koncertu koji organizira škola, svi očekuju školsku priredbu, ali siguran sam da će nakon što pogledaju što smo im pripremili ostati ugodno iznenađeni jer ovo nije ni blizu klasičnim školskim priredbama – najavljuje ravnatelj Gimnazije Tituša Brezovačkog Damir Jelinski. Kombinacija glazbe, glume, filma, pozornice i fikcije omogućit će da učenici ispričaju "priču koja mora biti ispričana". Više detalja će publika doznati u četvrtak. Ravnatelj je tek natuknuo da slika s plakata pokazuje kako se učenici danas osjećaju. Potres, pandemija, maske koje su se posvuda nosile pa sada i rat u Ukrajini nisu olakšali ovo ionako turbulentno životno razdoblje.

- Upravo ćemo kroz koncert doznati što zapravo znači njegov naziv "Unatoč svemu – DON" pa pozivam one koji još nisu kupili svoju ulaznicu da to učine jer nas očekuje nešto zaista zanimljivo – govori Jelinski.

Cijena jedne ulaznice je 30 kuna, a kupuje se nešto drugačije nego prijašnjih godina. Umjesto skupljanja gotovine, iznos se uplaćuje direktno na račune (svi podaci nalaze se na stranici gimnazije), zatim se obavijest o uplati šalje na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., a obavezno je navesti razred na koji se kupljena ulaznica odnosi kako bi se ona mogla predati blagajniku razreda.

Iako je u njihovoj objavi navedeno da se ulaznice mogu kupiti do 29. travnja, ravnatelj Gimnazije Tituša Brezovačkog objašnjava kako su odlučili produžiti rok kako bi svoje ulaznice stigli kupiti i oni koji u zadnjim danim travnja nisu bili kod kuće.

Prihod od ulaznica namijenili su djeci bez roditeljske skrbi koja žive u Kući svetog Josipa u Hrvatskom Leskovcu te svojoj bivšoj učenici Hermini.

- Novac od ulaznica svih naših dosadašnjih 12 nastupa bio je namijenjen toj našoj prijateljskoj kući, a ove godine smo dio namijenili Hermini Stefanović koja je prošla kroz čak 21 operaciju i sada ponovno uči hodati. Želimo joj barem malo olakšati ovu tešku situaciju u kojoj se našla – objašnjava Jelinski. Svatko prilikom kupnje ulaznice može sam odlučiti kome će uplatiti novac, no predlažu da se pola uplati Kući svetog Josipa i pola Hermini.

Kuća svetog Josipa djeluje od 1919. godine, a osnovala ju je Marija Tauscher van den Bosch, utemeljiteljica Karmelićanki Božanskog Srca Isusov. Danas u Kući živi 30 djece i mladih u dobi od 8 do 19 godina. Nema dobne granice nakon koje dijete mora napustiti Kuću, već su njezina vrata otvorena dokle im je to potrebno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 22:30