NAJBOLJI UČITELJ I PROFESOR

Učenici i studenti izabrali Sumpora i Damjanovića i dali im ocjenu 5.0

Riječ je o izboru portala srednja.hr koji je projekt pokrenuo prije dvije godine
 Ronald Goršić/CROPIX

Popularni portal srednja.hr poslao je ovih dana priznanja učiteljima i profesorima koje su učenici i studenti u prošloj školskoj godini proglasili najboljima.

Među 20 najnastavnika u Hrvatskoj nalaze se predavači iz nekoliko zagrebačkih srednjih škola, ali i manjih mjesta poput Valpova, Garešnice ili Čakovca, a uz gimnazijske profesore, dobar dio najbolje ocijenjenih profesora predaje u strukovnim školama - njih čak osam.

I Guščić najbolji

Već drugu godinu zaredom prvo mjesto najučitelja u Hrvatskoj drži Dalibor Sumpor, nastavnik biologije u Srednjoj školi Tina Ujevića u Kutini. Sumpor i Rajko Guščić, profesor latinskog i povijesti u Prvoj gimnaziji u Varaždinu koji je zauzeo drugo mjesto, jedini su na listi dobili prosjek 5.0.

Daleko od javnosti

Među sveučilišnim profesorima najzastupljeniji u top 20 su oni sa zagrebačkog Sveučilišta, a slijede sveučilišta u Splitu i Zadru. U akademskoj godini 2013./2014. na prvo mjesto smjestio se Stjepan Damjanović s Filozofskog fakulteta u Zagrebu i jedini ima prosjek 5.0. Na drugome mjestu (4.9) je Irena Raguž s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, dok je na trećem s istim prosjekom Denis Radoš s Odjela za geografiju Sveučilišta u Zadru.

Srednja hr. pokrenula je projekt “Ocijeni profesora” prije više od dvije godine, omogućavajući učenicima i studentima da ocijene svoje profesore po kriterijima znanja, sposobnosti i odnosa prema njima. Radi se o elementima kojima se profesori ocjenjuju već godinama, no fakulteti i škole drže ih daleko od očiju javnosti, upozoravaju sa srednje.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 05:07