EDUKACIJA

Učenici iz Crne Gore tri dana proveli u Vukovaru: ‘ Počeli su o ratu razmišljati na drugačiji način‘

Učenici su u Vukovaru boravili u organizaciji Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore
 Vlado Kos/Cropix

Dvadeset i tri učenika iz crnogorskih gradova Kotora i Tivta boravili su tri dana u gradu Vukovar, a posljednjeg dana boravka primio ih je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

Učenici su u Vukovaru boravili u organizaciji Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore.

Tijekom trodnevnog boravka prošli su kroz školski program koje inače prolaze osmaši u Hrvatskoj te se pri tome informirali o Domovinskim ratom i posjetili vukovarske kulturne ustanove te memorijalna mjesta.

„Zadovoljstvo mi je bilo susresti se s njima i kroz razgovor čuti zaista interesantna pitanja vezana za Domovinski rat i obnovu našega grada te im pružiti odgovore na njih. Zahvaljujem se Hrvatskom nacionalnom vijeću Crne Gore i učenicima na posjeti, a za zaključiti je kako će mladim ljudima iz Crne Gore povijest Vukovara, ali i njegova sadašnjost te njegove ljepote dugo ostati u lijepom sjećanju“, izjavio je gradonačelnik Penava.

Zadovoljna boravkom djece bila je Valentina Sertić, učiteljica hrvatskog jezika i jedna od voditeljica ekskurzije.

"Djeca su dugo iščekivala ovaj posjet i iznenadili su nas zrelošću i odgovornošću. Počeli su o ratu razmišljati na drugačiji način i jako sam ponosna na to. Ovaj način nastave zasigurno će puno utjecati na kvalitetu nastave, jer ostavlja puno jači dojam na djecu", kazala je Sertić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 08:14