TKO JE BERNARDA JUG?

Učiteljicu koja poziva na linč pamti se i po govoru o pobačaju: ‘Žene bi danas htjele širiti noge gdje stignu...‘

Pobačaj je ubojstvo, svaka žena to zna, nema se tu što pričati. Žene bi htjele širiti noge gdje god stignu, govorila je 2015.

Bernarda Jug

 Facebook/screenshot

Učiteljica Bernarda Jug, žena koja se na društvenim mrežama profilirala kao glavni motivator u podršci roditeljima dječaka iz Krapinskih Toplica koji odbija nositi masku, ponovno se našla u žiži javnosti pozivajući svoje istomišljenike da na skandaloznu web stranicu 'Hrvatske izdajice' upisuju imena javnih osoba koje smatraju takvima.

Također, putem društvenih mreža prosvjeduje protiv epidemioloških mjera, proziva 'sotoniste' da ju blokiraju na Facebooku i manipuliraju ljudima i djecom.

Bernarda Jug učiteljica je engleskog jezika u Osnovnoj školi „Mihovil Pavlek Miškina“ Đelekovec, Područna škola Imbriovec u Koprivničko-križevačkoj županiji, a bila je i politički aktivna.

Na parlamentarnim izborima 2015. godine izašla je na listi tada nove političke grupacije Mosta nezavisnih lista. Virovitičanka je bila četvrta na Mostovoj listi za 4. izbornu jedinicu. Bernarda je dobila 524 preferencijalna glasa, odnosno 2,6 posto, što nije bilo dovoljno za ulazak u Sabor, jer je Most iz te izborne jedinice osvojio jedan mandat.

Iako su Mostovci tada pažljivo izbjegavali pitanja o ideološkim razmišljanjima, Bernarda Jug ni tada se nije libila iznositi svoje kontroverzne stavove. O tome svjedoči i video snimka nastala u tom razdoblju.

- Pobačaj je ubojstvo, svaka žena to zna, nema se tu što pričati. Niti jedna žena koja je to učinila nije sretna. U čemu je veće ubojstvo to što ću ja ubiti vas jer ste me krivo pogledali ili ste mi ukrali novac i onda je to opravdano ili nije, ovisi kako tko gleda. S druge strane moja krv i meso koju sam napravila s čovjekom koga volim, ista stvar i ako je s čovjekom koga ne volim. Da nije trebalo, ne bi došlo do začeća. Sve ima svoje razloge. Žene bi vam danas htjele širiti noge gdje god stignu i ne ostati trudne. Ne ide to, žao mi je žene, žena se mora vratiti na damski položaj sama, onda će muškarac dopuzati za njom, ispričala je tada između ostalog.

'Poštuje mjere i upute Stožera'

Iako se zalaže za ukidanje epidemioloških mjera uredno, učiteljica dolazi na posao i poštuje mjere.

- Škola je odgojno-obrazovna ustanova. Naravno da bilo kakve pozive na neprimjerena ponašanja i djelovanja osuđujemo, ali mi profesoricu moramo gledati kao našu djelatnicu i osobu koja ispunjava svoje radne obveze', kazala je Sonja Vuljak, ravnateljica Osnovne škole Mihovila Pavleka Miškine.

- Profesorica poštuje mjere i upute Stožera koje su na snazi. Uredno izvršava svoje radne obveze'', kazala je Vuljak za Dnevnik.hr te dodala da se škola ograđuje od njezinih izjava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 19:30