NESTAO KANAL!

Udar na Croatiju Records usred noći, zavladala velika panika: ‘Hitno šaljemo ljude u London‘

‘Poslao sam moje ljude u London da vide što se tamo događa. Najvjerojatnije je hakerski napad, a možda je i neka ucjena‘, kaže Babogredac

Croatia Records (ilustracija)

 Damjan Tadic/Cropix/Cropix

Službeni kanal Croatia Recordsa na jednoj od najvećih platformi YouTubeu u jednom je trenutku posve izbrisan, a direktor naše najstarije izdavačke kuće Želimir Babogredac u razgovoru je za Jutarnji otkrio kako se najvjerojatnije radi o hakerskom napadu, a možda i nečem ozbiljnijem.

- Jednostavna je stvar. YouTube je dućan, a sad taj dućan ne radi. Izgleda da se radi o hakerskom napadu. Ja sam poslao moje ljude u London i vide što se tamo događa i za dan, dva ćemo znati. Najvjerojatnije je hakerski napad, a možda je i neka ucjena, neka zločestoća je proradila - siguran je Babogredac.

Direktor Croatia Recordsa ipak vjeruje kako će problem ubrzo biti riješen.

- Mislim da ću već sutra znati što dalje, ali imamo i rezervnih kanala, puno službenih kanala, treba samo par dana reorganizacije i sve će to profunkcionirati. Youtube je javna platforma i nema tko kome dati penale. Jednostavno, netko vas sruši i dok to ne uspostavite, nikome ništa - objašnjava.

Ne sumnjam na nikoga posebno, masu stvari se u svijetu dešava i nije to prvi puta. Mi smo veliki i sigurno je radi toga napad na nas. Svi ostali službeni kanali rade, Vevo kanal radi, a moji će ostalo osposobiti kroz dan, dva i sve će profunkcionirati, a sjedište je u Londonu. Moram vam reći da je YouTube u Londonu osnovao odjel usko vezan za Balkan, to vam sve govori o čemu se radi. Ne znam je li kome drugom srušen kanal, ali znam da je cirkus u glazbi bivšeg Balkana, pa mirišem da je iz tog smjera nešto. Možda nekome smeta ime kanala - smatra Babogredac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 20:59