ZATVORENA SJEDNICA

UDAR NA ŠEFA SOA-e NA SABORSKOM ODBORU Lozančićevo izvješće o radu nijedobilo potrebnu većinu, šest zastupnikaza, šest protiv, jedan suzdržan

Raspravljalo se na zatvorenoj sjednici, novinari nisu smjeli ostati ni na hodniku pred dvoranom
Zagreb, 070914.Lucko.Vojarna ATJ Lucko.Obiljezavanje 24. godisnjice osnivanja Antiteroristicke jedinice Lucko.Nakon svecanosti odrzana je mala prezentacija jedinice.Na fotografiji: Dragan Lozancic direktor SOE.Foto: Goran Mehkek / CROPIX
 Goran Mehkek /CROPIX / CROPIX

>>> NOVO 17:08 Izvješće o radu Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) koje je u četvrtak Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost podnio ravnatelj te agencije Dragan Lozančić nije dobilo potrebnu podršku članova Odbora.

Za izvješće je glasovalo šest članova Odbora, protiv ih je bilo isto toliko, a jedan je član ostao suzdržan, izvijestio je predsjednik Odbora Ranko Ostojić (SDP) nakon za javnost zatvorene sjednice.

------------------

Saborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost na zatvorenoj sjednici raspravlja o izvješću o radu Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) u 2015., a kako se neslužbeno doznaje, izvješće podnosi ravnatelj SOA-e Dragan Lozančić.

Novinari su nazočili prvom dijelu sjednice, tijekom kojega je utvrđen tekst javnog poziva za imenovanje članova i zamjenika članova Vijeća za građanski nadzor nad dijelom policijskih ovlasti, nakon čega se prešlo na SOA-ino izvješće.

Budući da je riječ o klasificiranom dokumentu, predsjednik Odbora Ranko Ostojić novinare je zamolio da napuste dvoranu, a izjavu pričekaju u prizemlju.

Novinarima nije dopušteno ni da ostanu na hodniku ispred dvorane na drugom katu kako bi vidjeli hoće li u Sabor doći Lozančić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 08:15