OŠTAR NAPAD

UDAR S DESNICE 'Zašto Kolinda podupire Hillary? Ona i njezin muž promiču kulturu smrti!'

Vice Batarelo, voditelj udruge Vigilare, oštro je napao Kolindu Grabar Kitarović
 Goran Mehkek/CROPIX

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je političarka u demokratskom sustavu. Nemojmo raditi božanstvo niti kraljicu od nje. To je politički nezrelo, napisao je na svom Facebook profilu Vice Batarelo, voditelj udruge Vigilare. Prva je to kritika što je stigla na njezin račun, a uputili su je novi konzervativci koji su je i podržali na izborima.

Četiri točke

U podužem tekstu na Facebooku Batarelo pojašnjava da su joj kao novi konzervativci prije drugog kruga dali javnu podršku, ali i kako to ne znači da su joj dali bjanko ček “da radi kako god...”.

A što zamjera predsjednici, Batarelo je pojasnio u četiri točke. Prva stvar koja mu je zasmetala jest to što je Grabar Kitarović sudjelovala na konferenciji o ravnopravnosti spolova u New Yorku koju je organizirala Zaklada Clinton. Pod prvom točkom “privatna inicijativa”, Batarelo navodi kako to nije službena američka ili UN-ova konferencija.

“Da je Hillary Clinton službena američka političarka (primjerice, državna tajnica), normalno da se ne može čovjek izolirati i da će se kao predsjednica Hrvatske susretati sa svakakvim političarima s različitim stavovima i gledištima. Ali, ponavljam, ovo je privatni sastanak”, napisao je Batarelo koji je pod točkom dva “Clinton Foundation” veći dio svog teksta posvetio Zakladi Clinton.

- Bill i Hillary Clinton su poznati podupiratelji i promotori kulture smrti, to jest “za pobačaj”, protiv “tradicionalnog” braka i protiv drugih tradicionalnih vrednota. Oni sustavno razgrađuju tradicionalne i konzervativne vrednote na kojima je izgrađen SAD i zapadni svijet. Ravnopravnost spolova zvuči dobro, ali je paravan za globalnu promociju ubijanja nerođene djece. Uz to, promoviraju “gender equality”, opet paravan za genderizam. Clintonovi su predstavnici ekstremne lijevo liberalne opcije u SAD-u, i to izvoze po svijetu”, ustvrdio je Batarelo te uputio nekoliko pitanja.

Jasnija politika

“Zašto predsjednica Hrvatske (dobrovoljno) sudjeluje na takvom sastanku s vrlo dubioznim sadržajem? Vrlo pozorno ću pratiti što će reći. Hoće li braniti pravo nerođene djece? Hoće li zagovarati važnost “tradicionalnog” braka, važnost majčinstva itd...”, pita Batarelo, koji je najavio kako će i službeno zatražiti od njezina Ureda zašto je sudjelovala na toj konferenciji.

“Bilo bi dobro da i drugi (dobronamjerno) pitaju takva pitanja. Pasivno promatranje ili slijepo branjenje svakog čina predsjednice nikamo ne vodi”, istaknuo je voditelj udruge Vigilare, koji pod točkom tri “jasnija hrvatska vanjska politika” navodi kako bi razumio takav postupak da je tamo otišla ministrica Vesna Pusić.

Politički oportunizam

“Ali zašto konzervativna predsjednica Grabar Kitarović ide tamo”, pita Batarelo i dodaje: “Hrvatska je država, izborila se za svoju neovisnost. Odbacimo kolonijalni mentalitet da moramo skakati kada neki “globalni” lideri pošalju poziv. Hrvatska mora imati svoj stav, i to vezano za pitanja kulture, morala i vrednote. Oni su važni te postoji cijeli globalni pokret za jasniju lokalnu i globalnu politiku, izgrađenu na ljudskim krepostima i vrednotama. Clintonovi nisu dio ovoga, štoviše, oni su potpuna suprotnost”.

Pod točkom četiri “prolife (za život)”, Batarelo piše da je “borba za nerođenu djecu i protiv izvoza mentaliteta “pobačaja” vrlo ozbiljna stvar”.

- Predsjednica Grabar Kitarović mora imati jasan stav vezano za ovo. Nema tu mjesta za oportunizam i “pragmatičnosti”. Ili imaš stav i braniš ga ili... nemaš i koristiš svakakve mlake izgovore - napisao je Batarelo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 16:19