GUŽVA

Udarni turistički vikend: Svi nagrnuli prema moru, pred kućicama u Lučkom ogromna kolona

Kolonama na A1 u smjeru mora pridonijela je i prometna nesreća između čvorova Jastrebarsko i Karlovac
 Zeljko Puhovski/Cropix

Pojačan je promet na cestama u smjeru mora, na zagrebačkoj obilaznici (A3) između čvorova Jankomir i Lučko vozi se usporeno, a kolona pred naplatom Lučko (A1) je oko 5 km, a između čvorova Buzin i Lučko oko 8 km, izvijestio je u subotu ujutro Hrvatski autoklub.

Kolonama na autocesti A1 u smjeru mora pridonijela je i prometna nesreća koja se dogodila između čvorova Jastrebarsko i Karlovac.

Na granici sa Slovenijom na ulaz se čeka od pola sata do sat i pol na Maclju, na graničnom prijelazu Goričan s Mađarskom na ulaz u Hrvatsku čeka se jedan sat.

Zbog veće gustoće prometa tijekom dana povremeno će se voziti uz kraće zastoje na pojedinim dionicama autocesta - u blizini odmorišta te kod ulaza ili izlaza s autocesta, na prilazima turističkih središta duž obale, nekim graničnim prijelazima te na dionicama cesta na kojima se zbog radova vozi uz privremenu regulaciju.

Vozače iz HAK-a pozivaju na dodatni oprez i strpljenje te poštivanje prometnih propisa i ograničenja.

Mokri su i skliski kolnici mjestimice na sjeverozapadu zemlje. Smanjena je vidljivost zbog magle mjestimice u unutrašnjosti. Vozače iz HAK-a upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Zbog pojačanog prometa i aktualnih kontrola prilikom prelaska državne granice na većini su graničnih prijelaza moguća duža čekanja.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:50