PRODAJA VILE

Udovica kralja apaurina za vilu traži 7 milijuna kuna

Vila Poljanec djelo je poznatog arhitekta Stjepana Planića iz 1939. godine

ZAGREB - Lada Szabo Kajfež, udovica izumitelja apaurina i prvog zagorskog župana dr. Franje Kajfeža, nakon što je lani u kolovozu prodala srednjovjekovni zagorski dvorac Miljanu za 2,4 milijuna eura tvrtki Kamgrad, sada može prodati još jednu vrijednu nekretninu koja je bila dijelom ostavštine obitelji pokojnog farmakologa: Vila Poljanec na Šalati, djelo poznatog arhitekta Stjepana Planića iz 1939., prodaje se za oko sedam milijuna kuna.

Prva prodaja 2008.

Vila je, kao i dvorac Miljana, nakon smrti dr. Franje Kajfeža pripala njegovoj udovici, 51-godišnjoj Ladi Szabo Kajfež, i kćerima Alani, Francesci, Arijani, Romani i Tanji iz pet Kajfežovih brakova, uključujući i onaj s posljednjom suprugom Ladom s kojom je proveo 16 godina.

Obitelj Kajfež na ideju o prodaji vile došla je 2008., ali ta ideja tada nije realizirana. Budući da je kuća pod ambijentalnom zaštitom, obitelj Kajfež ponudila je Gradu Zagrebu pravo prvokupa za 700 tisuća eura, ali gradonačelnik Milan Bandić tek je nedavno potpisao zaključak u kojem se Grad odriče prava, pa je sada vila spremna za prodaju. Prodaju vile potvrdila je i Lada Szabo Kajfež.

- Da vila je na prodaju. Tako je odlučila obitelj. Ne znam za koliko se točno prodaje vila Poljanec jer smo cijeli taj postupak oko prodaje prepustili odvjetničkom društvu Marković & Plišo. Oni se brinu o prodaji vile - rekla je Lada Szabo Kajfeš.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 12:38