VELIKA SUBOTA

Udruga branitelja darivala braniteljske obitelje stradale u potresu

Tomo Medved
 Robert Fajt / CROPIX

Ususret Uskrsu, na Veliku subotu, hrvatski branitelji iz Slavonije organizirani u zadruge i OPG-ove svoje su proizvode darivali obiteljima branitelja koji su nakon potresa ostali bez domova kao i onima koji se nalaze u teškim životnim prilikama.

Svojom darovima uljepšali su uskršnje blagdane obiteljima hrvatskih branitelja od Zagreba, Sesveta, Zaprešića do Marije Bistrice i Gornje Stubice. Donaciju su organizirali i proveli u suradnji s Ministarstvom hrvatskih branitelja, gdje ih je po dolasku iz Slavonije dočekao ministar Tomo Medved, priopćilo je Ministarstvo.

Medved je zahvalio predsjedniku Udruge Panonija Pavi Baotiću i predstavnicima braniteljskih zadruga i OPG-ova koje su se uključile u tu akciju.

"Radujem se ovakvim inicijativama koje pokazuju kako su hrvatskih branitelji i u ovim teškim trenucima uz svoj narod i ne zaboravljaju svoje prijatelje u nevolji, a kao i mnogo puta do sada pokazali su kako su solidarno spremni pomoći zajednici i pojedincima u potrebi", istaknuo je ministar branitelja.

Povodom uskršnjih blagdana ministar Medved uputio je poruku i donaciju obitelji hrvatskog branitelja smrtno stradalog u otklanjanju posljedica razornog potresa, a državna tajnica Nevenka Benić uručila je pakete obiteljima u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Ministarstvo hrvatskih branitelja zahvalilo je svima koji su sudjelovali u toj humanitarnoj akciji - Gradu Županji, Općini Bošnjaci te OPG-ovima hrvatskih branitelja i Agroklasteru d.o.o. okupljenima u Udrugu Panonija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:34