PROTIV NASILJA

Udruga Domine ispred zgrade splitske gradske uprave razvila zastavu zbog ubojstva žene

Mirjana Kučer poručila je da se na taj način simbolično opraštaju od žene koju je ubio bivši partner i to na njezinu radnom mjestu
 Vojko Basic/CROPIX

Zbog brutalnog ubojstva žene koje se dogodilo u utorak popodne u splitskoj trgovini na Splitu 3, Udruga Domine razvila je u petak ispred zgrade gradske uprave - Banovine crnu zastavu na kojoj ljubičastim slovima piše "Ni jedna žrtva više, ni jedna žena manje".

Tom je prilikom Mirjana Kučer iz Domina podsjetila da su dosad više puta reagirale, no nikad im nije bilo tako teško kao danas. Poručila je da se na taj način simbolično opraštaju od žene koju je ubio bivši partner i to na njezinu radnom mjestu.

"Bile smo prisiljene izaći na ulicu i poslati poruku protiv femicida. Ovo što se dogodilo nam nije iznenađenje, nemamo iluzija niti se stvari mijenjaju preko noći, ali optimistični smo jer - kako je bilo prije 15 godina - vidimo da se sustav mijenja", rekla je Kučer.

image
Vojko Basic/CROPIX
image
Vojko Basic/CROPIX

S Dominama je bio i gradonačelnik Ivica Puljak, koji je izjavio da se svake godine trude odvajati financijska sredstva, a obećao je da će se potruditi učiniti i više. Smatra da uvijek ima mjesta da se povećaju kapaciteti sigurnih kuća. Poručio je kako je žrtve nasilja važno ohrabriti da prijave svog zlostavljača i da svi trebamo imati nultu stopu tolerancije na nasilje.

Iako im je bila želja, uz pomoć HGSS-a, zastavu spustiti niz zgradu Banovine, to nisu učinili jer u Splitu cijeli dan puše jaka, na mahove orkanska bura. Najavili su kako će zastavu spustiti niz zgradu Banovine čim im to dopuste vremenske prilike.

image
Vojko Basic/CROPIX
image
Vojko Basic/CROPIX
image

Ivica Puljak

Vojko Basic/CROPIX
image
Vojko Basic/CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. siječanj 2023 18:01