SPORAN NASTUP NA SUPERTALENTU

UDRUGA KOJU JE OSNOVAO ILČIĆ ZGROŽENA UMJETNIKOM KOJI CRTA PORTRETE SVOJIM SPOLNIM UDOM Zašto svi šute? Gdje su pravobraniteljica i civilno društvo?

Brent Ray Fraser i Ladislav Ilčić
 CROPIX

Udruga Glas roditelja za djecu (GROZD) u četvrtak je prozvala dječju pravobraniteljicu Helencu Pirnat Dragičević i ostale mjerodavne institucije zbog šutnje nakon nastupa "kanadskog egzibicionista" u Supertalentu NoveTV.

Kanadski umjetnik Brent Ray Fraser šokirao je gledatelje Supertalenta u nedjelju kada je u sklopu svojeg "talenta" penisom nacrtao člana žirija Davora Bilmana. Iako je Bilman izjavio kako u tom trenutku u studiju nije bilo djece, može se samo pretpostavljati koliko je maloljetnika gledalo nastup u kojem je, doduše, Fraserov spolni organ na ekranu bio prekriven zvijezdom.

"Ne jenjavaju pozivi roditelja našoj udruzi. Zgroženi su nastupom 'slikara-umjetnika' ... ali su još više razočarani što niti jedna institucija nije reagirala, prvenstveno pravobraniteljica za djecu", stoji u priopćenju GROZD-a.

Iako je šira javnost podijeljena oko nastupa nagog egzibicionista, GROZD je zabrinut zbog manjka interesa civilnih udruga koje se bave ljudskim pravima i podržavaju Istanbulsku konvenciju.

"I dok čekamo da mjerodavne institucije reagiraju i zaštite našu djecu, pozivamo roditelje da se u njihovom domu ne gleda NovaTV, jer očito na toj televiziji i u najelitnijim terminima možemo očekivati potpuno neprimjerene sadržaje", zaključili su iz GROZD-a.

Također su pravobraniteljici Pirnat Dragičević zamjerili što je u veljači ove godine zajedno sa ministricom obrazovanja Blaženkom Divjak oštro osudila spaljivanje dječje homoseksulane slikovnice "Moja dugina obitelj" na dječjem karnevalu u Kaštelima.

"Očito ju nije nimalo zasmetao nastup kanadskog egzibicionista koji, ne samo da je izazvao zgražanje velikog dijela javnosti, već su djeca koja su to gledala bila izložena spolnim sadržajima i radnjama, što je potpuno neprihvatljivo i neprimjereno, te protivno zakonu i pravima i interesima djece", priopćili su iz GROZD-a.

Inače, na čelu ove udruge je Kristina Pavlović, sestra bivšeg saborskog zastupnika Ladislava Ilčića, koji je prije nje bio predsjednik GROZD-a i jedan je od njegovih suosnivača.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:23