SOLIDARNOST

Udruga poslodavaca u zdravstvu obišla kolege u stradalim područjima, iskazali spremnost na pomoć

Htjeli su dati podršku upravama i zaposlenicima zdravstvenih ustanova, te vidjeti kakva pomoć im je sada najpotrebnija
Mladen Bušić
 Zeljko Puhovski/Cropix

Čelnici Udruge poslodavaca u zdravstvu Hrvatske obišli su u srijedu područja stradala u razornom potresu, kako bi na terenu vidjeli koje su konkretne potrebe zdravstvenih ustanova.

Predsjednik Udruge i ravnatelj KB ''Sveti Duh'' Mladen Bušić i direktor Udruge Dražen Jurković, posjetili su Opću bolnicu ''Dr. Ivo Pedišić'' Sisak, Zavod za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije i Dom zdravlja Petrinja i razgovarali s ravnateljima i zaposlenicima.

Kako je priopćeno, na taj su način htjeli dati podršku upravama i zaposlenicima zdravstvenih ustanova, te vidjeti kakva pomoć je zdravstvenim ustanovama, njihovim pacijentima, sada najpotrebnija i na koji način ju mogu pružiti.

U posjeti Općoj bolnici ''Dr. Ivo Pedišić'' Sisak razgovarali su s ravnateljem Tomislavom Dujmenovićem i pomoćnicima ravnatelja, a organizirana je i donacija 10 laptopa za tu bolnicu, koji su već na putu.

U Zavodu za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije razgovarali su s ravnateljem Inoslavom Brkićem, a u Domu zdravlja Petrinja s ravnateljem Zdenkom Matijašecom.

"Mnoge zdravstvene ustanove odmah su ponudile svoju pomoć zdravstvenim ustanovama na području koje je zahvaćeno potresom, čime su i u ovim uvjetima epidemije te posljedica potresa koje zahvaćaju i druga područja, pokazale organiziranost, solidarnost i spremnost na pomoć", ističe se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:33