UKUPNO 530 DONACIJA

UDRUGA RATNIH VETERANA 'VUKOVI' DONIRALA VIŠE OD 320.000 KUNA ZA BOLNICU U GOSPIĆU 'Ovim novcem ćemo opremiti našu Covid-19 ambulantu'

Antonio Šebalj i dr. Sandra Čubelić
 Nikola Mraović/Lika online

Simbolični ček na kojemu je pisalo stvarnih 324.724,54 kuna prikupljenih za Opću bolnicu Gospić danas je ravnateljici dr. Sandri Čubelić uručio Antonio Šebalj, predsjednik Udruge ratnih veterana 9. gardijske brigade "Vukovi".

Ratni veterani novac su prikupljali dva tjedna u humanitarnoj akciji koju su nazvali "Zajedno u ratu, zajedno u miru za Opću bolnicu Gospić".

Predsjednik "Vukova" Šebalj kazao je kako su se njihovoj akciji odazvali građani od Dubrovnika do hrvatskog sjevera, te od Istre do Vukovara, kao i Hrvati iz dijaspore. Zahvalan je svima, a također i stanovnicima Ličko-senjske županije, koji su također aktivno sudjelovali u akciji.

Ukupno je bilo 530 donacija s iznosima od 50 do 20.000 kuna.

- Ovaj novac će biti namijenjen za nabavku respiratora, tri monitora, dva EKG-aparata te ostale aparature potrebne za opremanje naše COVID-19 ambulante. Naši su pacijenti najvažniji i svi se nadamo da će epidemija ubrzo proći. Imamo virus koji je nepredvidiv i ne znamo što nas čeka, pa je ova oprema dobrodošla, sve na korist naših pacijenata - rekla je ravnateljica bolnice dr. Čubelić izrazivši zahvalnost "Vukovima", dodajući da ovo nije prvi puta da pomažu.

Aktualnu situaciju je prezentirao župan dr. Darko Milinović izražavajući zadovoljstvo što u posljednja 24 sata nije bilo novih zabilježenih oboljenja od koronavirusa. U Lici je i dalje 21 osoba pozitivna na Covid-19, najviše ih je u Udbini, koja je zbog toga u karanteni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 17:11