APEL PREMIJERU

UDRUGA VIGILARE TRAŽI SMJENU MINISTRICE DIVJAK 'I birači HDz-a ne žele da se njihova djeca susreću s perverzijama, nemoralom i relativizmom'

 
 Darko Tomaš / CROPIX

Udruga Vigilare zatražila je u srijedu da premijer Andrej Plenković smjeni ministricu znanosti i obrazovanja Blaženku Divjak, koju optužuje da je pokazala "nevoljkost ili nekompetentnost da se ozbiljno pozabavi promoviranjem pedofilije, homoseksualnosti i rodne ideologije u hrvatskim školama".

"Nakon što je ministrica nečinjenjem praktički podržala ulazak kontroverzne slikovnice 'Moja dugina obitelj' u hrvatske vrtiće i škole, iako nije imala potrebno odobrenje stručnih tijela, pomoćnica ministrice Lidija Kralj u emisiji HTV-a 'Dobar dan, Hrvatska' zauzela je isto indiferentno stajalište o promociji pedofilije kroz školsku lektiru", navodi Vigilare u priopćenju.

"Zar u Ministarstvu znanosti i obrazovanja ne znaju da je pedofilija kazneno djelo te da svako, pa i najmanje, prikazivanje tog djela, u ovom slučaju u pisanom obliku, potiče seksualizaciju djece i stvara ozračje za društveno prihvaćanje i naposljetku dekriminalizaciju tog odvratnog čina", kaže Vigilare.

Kralj je u svojoj izjavi svu odgovornost za "krajnje neprimjereni sadržaj u lektiri i njegov mogući devastirajući učinak na razvoj školske djece" prebacila na učitelje, iako oni ne bi trebali uopće biti u mogućnosti nuditi djeci takav sadržaj i predstaviti ga u određenom kontekstu po vlastitom izboru.

Pomoćnica ministrice, kao i njezina nadređena, dodaju, učitelje stavlja u središte svoje ideološke ofanzive umjesto da ih, potplaćene i obespravljene, nastoji zaštititi i olakšati im posao, poručuje Vigilare.

"Budući da se ministrica Divjak redovno oglušuje na pozive na dijalog i ignorira zahtjeve zabrinutih roditelja i svih ljudi dobre volje koji ne dijele njezine ekstremne i isključive stavove, od premijera Plenkovića tražimo da zaštiti ugled Vlade i smijeni Blaženku Divjak", kaže se u priopćenju.

Vigilare također smatra da birači HDZ-a "ne žele da se njihova djeca vrtićkog i školskog uzrasta susreću s perverzijama, nemoralom i relativizmom u javnim odgojno-obrazovnim ustanovama", pa će znati nagraditi odlučnu reakciju predsjednika HDZ-a i Vlade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2023 19:01