REAGIRANJE

Udruga za promicanje prava pacijenata: Nije istina da ne prosljeđujemo pritužbe, imamo i dokaze

Iz Udruge su reagirali na kritički intonirano priopćenje Hrvatske liječničke komore
Ilustrativna fotografija
 -/Media For Medical/Profimedia

Iz Hrvatske udruge za promicanje prava pacijenata u subotu su reagirali na priopćenje koje je u petak izdala Hrvatska liječnička komora koja se kritički osvrnula na istup Jasne Karačić u Slobodnoj Dalmaciji, u kojoj je dala izjavu u svojstvu predstojnice UNESCO-ova odjela za prava pacijenata medicine utemeljene na dokazima.

- Hrvatska udruga za promicanje prava pacijenata dobiva pritužbe koje prosljeđuje ovlaštenim tijelima za njihovo razmatranje. Hrvatska udruga za prava pacijenata nije u obvezi provoditi istrage već u volonterskom radu članova stručnjaka upućuje i savjetuje pacijente na koji način riješiti problem koji imaju, započinje svoje reagiranje udruga.

- Izuzetno smo žalosni da je liječnička komora još jednom pokazala svoju nesuradljivost i nebrigu za prava pacijenata, a isto tako kao institucija s javnim ovlastima koja je obvezna postupati po prijavi, nije riješila niti jedan problem pacijenta, navode u udruzi te kao dokaz navode svjedočanstvo jednog pacijenta za kojeg kažu da je iste dopise upućivao i udruzi i komori.

- Također sam ja kao tajnik i pravnik ispred Hrvatske udruge za prava pacijenata barem 20-ak pacijenata uputio direktno da se žale liječničkoj komori, čiju su nam prijavu pacijenti potvrdili, a neke prijave sam u ime udruge slao osobno, navodi se u reagiranju koje potpisuje Josip Perić.

On ističe da Jasna Karačić ni u jednom trenutku u Slobodnoj Dalmaciji, na čiji se članak referira Hrvatska liječnička komora, nije istupila u ime Hrvatske udruge za promicanje prava pacijenata, već u osobno ime znanstvenika na medicinskom fakultetu čiji znanstveni radovi se vežu za UNESCO-ov odjel za prava pacijenata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 06:35