POSTSEZONA

Udruga za zaštitu potrošača Britancima preporučuje Hrvatsku za odmor: ‘Najjeftiniji su‘

Hrvatska ispada najjeftiniji odabir između pet mediteranskih destinacija
Bablje ljeto na makarskoj plaži
 Ivo Ravlic/Cropix

Usprkos stalnom žuganju Hrvata kako im je Hrvatska preskupa za ljetovanje, Britanci očito nemaju problem s cijenama smještaja pa je tako njihova udruga za zaštitu potrošača Which Britancima predložila post sezonski odmor baš u našoj zemlji.

Razlog?

Prema istraživanju ove udruge, Hrvatska ispada najjeftiniji odabir između pet mediteranskih destinacija - u igri su još bile Grčka, Španjolska, Malta i Portugal.

Dapače, putni aranžman u Hrvatsku sa smještajem na razini tri zvjezdice u Dubrovniku ispada čak 350 funti jeftiniji nego slično putovanje u Maltu, a jeftinije je i od sličnih aranžmana u ostalim analiziranim mediteranskim destinacijama.

Analiza Whicha usredotočila se na cjenovno pristupačne aranžmane koji uključuju letove iz Londona te smještaj s doručkom, a pregledavali su ponude na razini tri, četiri i pet zvjezdica za obitelj s četiri članova te touroperatere koji imaju fleksibilne uvjete u odnosu na pandemiju - uglavnom TUI i Jet2.

Putovanje u Dubrovnik, za kojeg navode da u ovo doba godine ima prosječne temperature od 19 stupnjeva Celzijevih, košta 485 funti za smještaj u hotelu s tri zvjezdice, no Which navodi da je Dubrovnik ispao najjeftiniji i na razini pet zvjezdica pa takav aranžman stoji 520 funti po osobi.

"Treba znati da Hrvatska pritom nije najsunčanija niti najtoplija od ponuđenih destinacija s prosječnih šest sati sunca dnevno, no ukoliko ponesete jaknu, ovo može biti jako dobar izbor za listopadski odmor", poručili su iz Whicha Britancima.

Grčka je tako ipak nešto toplija, s 24 stupnjeva na Rhodosu, ali i skuplja - aranžman na razini tri zvjezdice stoji 679 funti, no i dalje je jeftinija od Malte za koju putnik u listopadu treba izdvojiti 805 funti za aranžman.

Malta se u ovom istraživanju tako pokazala najskupljom, dok je Portugal moguće posjetiti za 671, a Španjolsku po cijeni od 629 funti po osobi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:46