KONAČNO!

Ugledni AccuWeather nas je razveselio: Nakon 15 godina bez snijega smiješi nam se bijeli Božić!

U Zagrebu je za Badnjak i Božić predviđena susnježica, a u Splitu će to biti jedan od najhladnijih dana u godini
 Ivana Tilošanec/

"Bijeli" Božić je u Gospiću zadnji put bio 2017. godine, u Ogulinu 2011., a u ostatku "Lijepe naše" 2007. godine. Dakle, većina Hrvatske skoro 15 godina čeka na Božić prepun snijega i čaroban kao oni iz najljepših crtića i holivudskih filmova. Hoće li 2022. godina biti drukčija? Moglo bi biti, barem ako je suditi po prognozama najposjećenije internetske meteorološke stranice, AccuWeathera.

Prema njima u Zagrebu postoji mogućnost da će na Badnjak padati susnježica i nastaviti padati za Božić. Štefanjsko jutro bi, ipak, u metropoli trebalo biti sunčano i omogućiti uživanje Zagrepčanima u njegovim zrakama na neradni dan. Temperatura kroz ta tri dana ne bi trebala prelaziti tri stupnja Celzijusa. Za ostatak mjeseca predviđene su izmjene suhih, ali hladnih, i kišnih razdoblja.

U Splitu bi Božić, prema AccuWeatheru, trebao biti jedan od najhladnijih dana prosinca jer će temperatura iznositi osam Celzijusa. U ostalim danim rijetko će u podnevnim satima padati ispod deset, no isto su tako moguća dulja razdoblja s oborinama.

Prosinac će u Rijeci biti nešto hladniji, a predviđaju da bi prvi snijeg mogao pasti 15. dana u mjesecu. Tjedan ususret Božiću bit će prožet kišom, a na sam blagdan ne bi trebalo biti padalina.

Što se Osijeka tiče, prognoziraju izmjene suhih i vlažnih dana, a za Božić postoji mogućnost susnježice. U Gorskom kotaru snijega ne bi trebalo biti sve do 27. prosinca kad bi ga trebalo pasti četiri i pol centimetra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 09:13