DELOŽACIJA U LOVRANU

UGLEDNI GLAZBENIK ZAVRŠIO NA ULICI "Prevarom sam ostao bez stana vrijednog 400 tisuća eura"

 Berthold Werner / Wikimedia / Creative Commons

Umirovljeni glazbenik orkestra riječkog kazališta Ivana pl. Zajca Pavao Nikolić jučer je deložiran iz stana na adresi Ulica žrtava fašizma 1 koji se nalazi u centru Lovrana, piše riječki Novi list.

Vidno potreseni 72-godišnji Lovranac mirno je ovršitelju predao ključeve stana kojeg je naslijedio od svoje majke, a potom ga je, prema vlastitim riječima, izgubio prevarom.

Nova vlasnica stana, 38-godišnja Elizabeta Mikelj je u društvu dvije osobe čekala da se proces deložacije izvrši ispijajući kavu u obližnjoj kavani.

– S Elizabetom Mikelj bio sam prijatelj, često sam zalazio u njezinu trgovinu glazbenih potrepština u Lovranu. I jednom sam joj se požalio zbog jednog iznosom manjeg kredita i određenog duga koji sam morao otplatiti. Ona je to iskoristila i nagovorila me da joj prodam stan. Rekla je da će mi za stan platiti 100.000 eura, a kako ću ja moći platiti time dugovanja - rekao je Nikolić za Novi list i nastavio.

- Kupoprodajni ugovor smo ovjerili kod javnog bilježnika, ali mi ona nikada nije ništa isplatila. Predmet je završio na sudu, tražio sam da me isplati, a nakon svega deložiraju me iz stana kojeg sam naslijedio od svoje majke - kaže Nikolić.

- U kupoprodajnom ugovoru stoji da za cijenu od 100.000 eura ja njoj prodajem pola stana koji je ukupne površine 118 kvadratnih metara. Isto tako stoji da u drugoj polovici stana imam pravo doživotnog uživanja, a evo sada moram na cestu – govori Nikolić koji nije znao odgovoriti kako je moguće da nije utvrđen tijek novca.

Novi list je isto pitanje postavio i njegovom odvjetniku Predragu Kovačeviću.

– Gospodin Nikolić bio je naivan, povjerovao je mladoj osobi kako bi izbjegao kamatare zbog duga. Na sudu je Mikelj dovela tri svjedoka pred kojima je navodno isplaćeno 100.000 eura Nikoliću i to za stan koji danas vrijedi najmanje 400.000 eura. Gospodin Nikolić danas je kao crkveni miš, zastupam ga bez naknade, a neki dan jedva je sakupio 200 kuna za taksu - takav čovjek sigurno ne skriva novce. Osim toga, od kuda mladoj osobi 100.000 eura za stan – rekao je Kovačević koji je tražio i odgodu Nikolićevog, ali po tom pitanju dobio još uvijek nikakvo rješenje.

Kako Nikolić više nema nekretnina, Centar za socijalnu skrb predložio mu je nužni smještaj u Oazi za beskućnike, no on to nije bio spreman prihvatiti.

– Bit ću vani, malo na suncu, malo na kiši – rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 18:59