SKUP

UGLEDNI SPORTSKI STRUČNJACI OTVORILI MEĐUNARODNU ISPAS KONFERENCIJU O PROFESIONALNOM SPORTU Na okruglom stolu u petaj očekuje se i izbornik Dalić

 
Goran Sporiš, Tomislav Krističević, Mike Hughes, Nic James i Stevo Popović
 ISPAS

Ugledni stručnjaci iz svijeta sporta otvorili su međunarodnu konferenciju International Society of Performance Analysis of Sport te najavili uzbudljive dane koji do 23. rujna donose najnovije spoznaje i razmišljanja u području profesionalnog sporta.

Na otvaranju konferencije, brojnim sudionicima iz cijelog svijeta obratili su se osnivač i predsjednik Međunarodnog udruženja za analizu izvedbe u sportu Mike Hughes, direktor Međunarodnog udruženja za analizu izvedbe u sportu Nic James, dekan fakulteta za sport i tjelesni odgoj u Crnoj Gori Stevo Popović te dekan Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Tomislav Krističević.

ISPAS
Stevo Popović

Zanimljivo uvodno predavanje održao je Nic James na temu perspektiva analize performansi sportaša.

ISPAS
Nic James

„Ponosni smo što nas je ISPAS konferencija prepoznala kao kvalitetne organizatore. Dobili smo privilegiju da po drugi puta budemo domaćini konferencije koja u Hrvatsku dovodi više od 450 sudionika iz više od 36 zemalja.“– izjavio je dekan Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prof.dr.sc. Tomislav Krističević te dodao : „Istaknuo bih i odličnu suradnju s Hrvatskim nogometnim savezom. Ovdje će se okupiti nogometni izbornici svih mlađih dobnih kategorija, a pridružit će nam se i naš proslavljeni izbornik Zlatko Dalić koji će uz svoje stručnjake iznijeti brojne zanimljivosti.“

ISPAS
Tomislav Krističević

U sklopu ISPAS konferencije, u četvrtak, 20. rujna od 16 do 18 sati održat će se sastanak izbornika hrvatskih nogometnih reprezentacija mlađih uzrasta (od U-15 do U-21).

Petak, 21. rujna od 9.45 sati rezerviran je za Nogometni dan kada će sudionici okruglog stola Zlatko Dalić, Nenad Gračan, Tomaž Kavčić i Primož Gliha razmijeniti razmišljanja i iskustva o razvoju nogometa u Hrvatskoj i Sloveniji.

ISPAS
Mike Hughes

Četiri nogometna izbornika zavidnih karijera posjetiteljima konferencije otkrit će vlastiti put do vrhunskih rezultata u svijetu profesionalnog nogometa.

Četvorici izbornika na Nogometnom danu pridružit će se i brojni drugi domaći stručnjaci i treneri.

ISPAS
Eldin Jelešković

Glavni instruktor Hrvatskog nogometnog saveza Sreten Ćuk govorit će o procesu selekcije profesionalnih nogometaša, član medicinskog tima hrvatske nogometne reprezentacije dr. Zoran Bahtijarević predstavit će utjecaj prehrane i dodataka prehrani na karijeru i uspjeh nogometaša te govoriti o mjerama protiv korištenja nedopuštenih supstanci (dopinga) u nogometu, dok će kondicijski trener hrvatske nogometne reprezentacije Luka Milanović govoriti o metodama analize izvedbe u kondicijskoj pripremi u nogometu. Tu je i analiza nedavno završenog Svjetskog prvenstva te grassroots praktična radionica Hrvatskog nogometnog saveza.

ISPAS
Goran Sporiš

„Čast mi je da smo po drugi put domaćini ISPAS konferencije. U suradnji s Hrvatskim nogometnim savezom i Udruženjem nogometnih trenera okupljamo zaista najveće stručnjake koji će nam otkriti sve o notacijskoj analizi izvedbe u profesionalnom sportu.“ – izjavio je prof.dr.sc. Goran Sporiš ispred organizacijskog odbora konferencije.

ISPAS

ISPAS konferencija održava se od 19. do 23. rujna u opatijskom hotelu Ambasador. Domaći i strani sportski stručnjaci predstavljaju najnovija saznanja u područjima analize sportskih tehnika i taktika, analize elitnih sportaša i timova, analize sportskih izvedbi, analize izvedbi kod mladih sportaša te drugih zanimljivih tema.

Konferencija se održava u organizaciji Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, u suradnji s Hrvatskim nogometnim savezom i Europskim udruženjem nogometnih trenera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 14:28