DRASTIČAN PAD PROMETA

UGOSTITELJE MEĐU PRVIMA POKOSILA EKONOMSKA KORONAKRIZA Čuveni ZG restoran otpustio 50 radnika: 'Lokal zjapi prazan, rezervacije su otkazane...'

Mi u Boškincu smo u vinogradu, provodimo testiranja i slično. Za sada naš tim ima 30-ak zaposlenih i nije bilo otpuštanja, kaže Boris Šuljić, vlasnik Boškinca
Dražen Boban, vlasnik Vinodola (lijevo), chef Matija Bregeš i vlasnik Boškinca Boris Šuljić (desno)
 CROPIX
Mi u Boškincu smo u vinogradu, provodimo testiranja i slično. Za sada naš tim ima 30-ak zaposlenih i nije bilo otpuštanja, kaže Boris Šuljić, vlasnik Boškinca

- Planiramo raditi do zadnje sekunde. Gubici su preveliki i ovo je naša strategija, ako se išta može nazvati strategijom u ovakvom trenutku. Samo za plaće potrebno nam je oko 200.000 kuna i mislim da svi ugostitelji čekaju informaciju iz Vlade o kojim se mjerama i olakšicama tu radi s obzirom na to da će prihodi ugostiteljskih objekata biti nula kad su zatvoreni - otkriva nam Goran Kočiš, glavni chef restorana Noel koji je krajem veljače potvrdio Michelinovu zvjezdicu.

- Ponudili smo radnicima da ostanu prijavljeni na jedan sat ili mogućnost odlaska na burzu rada, gdje će im biti osigurani barem minimalni prihodi. Kod nas još nitko nije otišao i svi se držimo zajedno. Jako sam ponosan na svoj tim i koliko ljudi imaju razumijevanja jedni za druge. Radimo po cijele dane i doslovn...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. prosinac 2025 10:29