POPUŠTANJE MJERA

Ugostitelje raduje otvaranje terasa, no traže nastavak potpora: ‘Teško da će mnogi profitirati‘

Po poreznom opterećenju hrvatski su ugostitelji, kako kaže zagrebački ugostitelj Zdravko Karna, trenutno među ugroženijima u Europi
  
 Zeljko Hajdinjak/Cropix
Po poreznom opterećenju hrvatski su ugostitelji, kako kaže zagrebački ugostitelj Zdravko Karna, trenutno među ugroženijima u Europi

Otvaranje terasa ugostiteljskih objekata 1. ožujka novi je korak u popuštanju mjera koji raduje ugostitelje u cijeloj Hrvatskoj, no izuzetno je bitno zadržati i mjere pomoći sektoru dok god je izložen bilo kakvim restrikcijama, kao i porezno rasterećenje, poručuju iz Nacionalne udruge ugostitelja (NUU).

"Pozitivno je za sve da mjere popuštaju, jer to znači i bolju epidemiološku situaciju u zemlji, a i većina ugostiteljskih objekata ima terase koje može otvoriti, no teško je očekivati da će mnogi i profitirati od toga. Restorani baš ne, jer još nije dovoljno toplo da se vani sjedi i jede, ali kafići bi mogli bolje raditi, iako i njima ostaju na snazi mjere razmaka između stolova te kao ni restorani ne mogu raditi i unutra tj. u punom kapacitetu", komentira za Hinu potpredsjednik NU...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2025 12:44