Dok radnici hrle na more kako bi podebljali svoje novčanike, ugostitelji na kontinentu nerijetko se nađu u neugodnoj situaciji. Sve je veći broj njih koji su, upravo u vrijeme sezone, primorani na svoje kafiće ili restorane lijepiti obavijesti: “Tražimo hitno radnika”.
Vlasnici ugostiteljskih objekata s kojima smo razgovarali kazali su da je ključ u tome da se radnicima, ako je moguće, ponude dobri uvjeti, zbog kojih neće razmišljati o egzodusu na more.
- Radnik koji je zadovoljan i koji ima normalno radno vrijeme, neće otići, no to je u ugostiteljstvu teško. Jedan konobar kojemu je plaćen smještaj i hrana na moru, a ima, primjerice, istu plaću kao u Zagrebu, otići će radije raditi sezonu na moru, prepričava nam Dražan-Marjan Ivančić, koji, uz kafić u Zagrebu, ima...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....