ZAHVAT

UGRADIO MU NAJMODERNIJU LEĆU Nikici Gabriću kolega Lazić operirao lijevo oko u Klinici Svjetlost

 anza Media

Prof. dr. sc. Nikica Gabrić odlučio se podvrgnuti operaciji lijevog oka u Klinici Svjetlost. Nakon što je u petak sam obavio nekoliko operacija ugradnje nove generacije multifokalne leće Synergy, za koju je Svjetlost svjetski centar broj 1, na kraju dana zamolio je svog kolegu prof. dr. sc. Ratimira Lazića da ga operira.

Operacija je trajala manje od pet minuta i bila je potpuno bezbolna. Ovo nije prva operacija oka kojoj se prof. Gabrić podvrgnuo. Prije 14 godina laserski je skinuo dioptriju, a prije tri godine u desno oko ugradio je tada najnoviju multifokalnu leću Symfony.

Synergy je najnovija leća američke kompanije Johnson & Johnson Vision koja je evolucija dvije različite tehnologije, difraktivnih multifokalnih leća koje su omogućile odličan vid na blizinu i na daljinu te tehnologije proširenog fokusa kojima se postiže odličan vid na srednjim udaljenostima.

Synergy je leća zbog koje se i glumac Tim Roth našao u Hrvatskoj, jer još nije dostupna u SAD-u.

“Kako ljudi stare, njihove oči gube prirodnu moć akomodacije i počinjemo odmicati novine, mobitele, kompjutore kako bismo mogli nešto pročitati. Oftalmologija je dugo tražila rješenje za taj problem, a u Synergyju sada konačno imamo to rješenje s gotovo zanemarivim kompromisima. Uvijek sam vjerovao da pacijentu ne treba nuditi nešto što sami sebi ne bismo ugradili ili napravili, upravo sam zato skinuo dioptriju laserom, operirao desno oko ultrazvukom i sada laserski operirao mrenu lijevog oka.

Svi moji liječnici i ja vjerujemo u tehnologiju koju nudimo pacijentima i to je razlog što nam pacijenti mogu vjerovati, jer smo i sami napravili zahvate koje njima nudimo. Evo, već nekoliko sati nakon operacije proživljavam ono što prolazi više od 1000 pacijenata godišnje, vid je svakim trenom sve bolji i već sutra očekujem da bude 100 posto”, rekao je profesor Gabrić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 13:05