StoryEditor
NEOBIČNA AKCIJA

'UGRIZAO ME POSKOK, UMRIJET ĆU, DIŽITE HELIKOPTER' GSS reagirao nakon dramatičnog poziva: 'Digli smo sve pa otkrili što se ustvari dogodilo tom momku'

 
 HGSS

U utorak u sitnim satima Ispostava HGSS-a Omiš sudjelovala je u neobičnoj akciji spašavanja. Ovaj put radilo se o mlađem muškarcu kojega je ugrizao poskok, barem se tako činilo iz dojave, piše Slobodna Dalmacija.

- Oko 3 sata momak je zvao na dežurni telefon u pomoć zbog ugriza zmije u nogu na čak dva mjesta na Stazi Leopolda Mandića. Žalio se da mu trne noga, da mu lupa srce, da će umrijeti, da dignemo helikopter... Digli smo naše ljude, njih petero, zvali 14 vatrogasaca iz Gata i Omiša, a na teren su stigla i tri policijska službenika.

Momka smo pronašli i u 3.50 sati na nosilima transportirali do prve prometnice gdje su čekala kola Hitne medicinske pomoći. Bio je izgreban, ali vidjelo se da u pitanju nije ugriz zmije jer bi mu noga već bila natekla. Od policije smo na kraju čuli da je mladić zapravo motociklom bježao od policije - rekao je Zvonimir Kujundžić iz omiškog HGSS-a.

Iza spomenute ispostave prilično su aktivni ljetni mjeseci zbog velikog broja turista koji Omiš te njegove prirodne ljepote biraju za svoj odmor i rekreaciju.

Nažalost, statistika govori o tri smrtna slučaja u samo mjesec i pol dana.

Također, prije nekoliko dana ženska osoba ozlijedila se na izlazu iz kanjona sa sumnjom na ozljedu kralježnice. Amerikanki je pozlilo pri vrhu uspona strmog grebena po osiguranom putu (via feratta), a sredinom srpnja spašen je jedan Čeh koji je zalutao na teško prohodnom predjelu između skloništa Tropošnik i Sv. Jure na Mosoru, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2020 19:12