VRUĆI ASFALT

Uhićen direktor poznate dalmatinske tvrtke, njegovu smjenu tražili su radnici, oglasio se i župan

Neslužbene informacije govore da je direktor s još dvije osobe uhićen zbog zloporabe u gospodarskom poslovanju i nanošenja štete tvrtki

Radnici županijske tvrtke Ceste Šibenik, ispred zgrade Županije

 Niksa Stipanicev/Cropix

U Šibeniku je tijekom vikenda, kako neslužbeno doznaje Slobodna Dalmacija, uhićen Robert Miljković, član Uprave tvrtke "Ceste Šibenik", zajedno s još dvije osobe.

Riječ je o čelnom čovjeku kompanije za održavanje prometnica koja je u potpunom vlasništvu Županije šibensko-kninske, a Miljković je vodi od 1. travnja prošle godine. Neslužbene informacije govore da je trojac uhićen zbog zloporabe u gospodarskom poslovanju i nanošenja štete tvrtki u visini od oko 70 tisuća eura (oko pola milijuna kuna), ali te navode još trebaju potvrditi nadležna tijela.

image

Župan Marko Jelic i direktor Robert Miljković

Niksa Stipanicev/Cropix

Eo što kaže Marko Jelić (nezavisni), župan šibensko-kninski, o cijeloj situaciji.

- O tome trenutno nemam službene informacije, kada ih budem imao, zajedno s ostalim tijelima tvrtke "Ceste Šibenik" ćemo donijeti odluke sukladno zakonu i pozitivnim propisima. Inače ne komentiram pravosudne postupke, nisam ni do sada - naglasio je Jelić.

Podsjetimo, spomenutu županijsku tvrtku proteklih je mjeseci "tresao" višetjedni štrajk radnika zbog nezadovoljstva novim sustavom obračuna plaća, a vrhunac događanja bilo je otpuštanje nekolicine djelatnika. Zaposlenici županijske tvrtke tada su otvoreno prozivali direktora Miljkovića i župana Jelića, a u cijelu se priču uplela i politika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 20:15