DIZANJE PANIKE

Uhićen nakon 12 sati: ‘Halo policija, dođite. Na parkiralištu trgovačkog centra na Črnomercu je bomba‘

Po dovršetku obrade policija je 58-godišnjaka kazneno prijavila zbog lažne uzbune, prijeti mu do tri godine zatvora

Ilustrativna fotografija

 Nera Simic/Cropix

"Na parkiralištu ispred trgovačkog centra na Črnomercu postavljena je bomba" - dojavio je 14. travnja oko 18.30 sati s mobitela tada nepoznati muškarac na policijski telefon 192. I odmah potom je prekinuo poziv.

Policija je nakon toga u vrlo kratkom roku izašla na teren i okupirala navedeno područje. Ubrzo je otkriveno detaljnim protueksplozijskim pregledom svakog kutka da je dojava bila lažna. Nije dugo trebalo da kriminalisti poslože cijeli mozaik te 58-godišnjeg dojavitelja jučer ujutro uhite i kazneno prijave za lažnu uzbunu.

- Osumnjičeni je svojim potezom primorao na hitno djelovanje policijske službenike Policijske uprave zagrebačke iz više ustrojstvenih jedinica da poduzmu niz mjera i radnji s ciljem utvrđivanja istinitosti dojave. Provedenim aktivnostima utvrđeno je da je dojava bila lažna - kažu iz zagrebačke policije.

Po dovršetku istraživanja osumnjičeni muškarac je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava protiv njega podnesena nadležnom državnom odvjetništvu. Ako mu se i sudskim putem dokaže krivnja, prijeti mu do tri godine zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 12:59