NEKRETNINSKI BIZNIS

Uhićen neovlašteni agent za nekretnine (49): Iznuđivao bivšeg vlasnika zemljišta kojem je doveo kupce

Nakon što je doznao da je nekretnina prodana, zahtjevao je postotak od prodaje te je čovjeku prijetio ozlijeđivanjem

Ilustrativna fotografija

 /Cropix

Neovlašteni 49-godišnji agent nekretninama završio je kod pritvorskog nadzornika PU istarske uz kaznenu prijavu za iznudu jer je zagorčao život 49-godišnjem muškarcu koji je prodavao svoju nekretninu.

Umaška policija tereti dotičnog 49-godišnjaka da je od prosinca 2022. neovlašteno zastupao agenciju za nekretnine pa je tako uspostavio komunikaciju s 36-godišnjakom koji je oglašavao prodaju svoje imovine.

Njih dvojica, međutim, nisu sklopila nikakav ugovor o posredovanju, no 49-godišnjak je unatoč tome prodavatelju doveo potencijalne kupce na zemljište. Na kraju se osjetio izigranim pa je završio s druge strane zakona.

- A kada je u veljači ove godine saznao da je vlasništvo nekretnine prebačeno na druge osobe, verbalno je napao bivšeg vlasnika i zahtijevao da mu isplati postotak od prodaje. U razdoblju od sredine veljače do sredine ožujka prijetio je 36-godišnjaku da će ga fizički napasti i ozlijediti ako mu ne preda nekoliko tisuća eura, za koje je smatrao da mu mlađi muškarac duguje - kažu iz PU istarske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. svibanj 2024 17:00